3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Sivil toplum örgütlerine ziyaret

CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı İsmail Eşref, Anneler Derneği, Tema Vakfı ve Polis emeklileri Derneği’ni ziyaret ederek, destek istedi.


CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı İsmail Eşref, Meclis üyeleri ile birlikte Türk Anneler Derneği Zonguldak Şubesi’ni ziyaret ederek, dernek yönetim kurulu üyeleri ve üyeleri ile görüştü. Destek isteyen Eşref, “ Derneklerle bugün kadar derneklerle ilişkimiz çok iyi olmuştur. Göreve geldikten sonra da her dernekle ilişkimiz ve çalışmalarımız olacaktır.

Özellikle kadınlara yönelik kadın sığınma projemiz var. Yıkılan hal binasının karşısına 10 katlı iş merkezi kat karşılığı yapılması için çalışmamız olacak. Burası kat karşılığı yapılıp, 2 daire müteahhide geriye kalan kısmında da kamu yararına dernekleri toplamayı düşünüyoruz. Buranın da bir katını kadın sığınma evi olarak değerlendirmek istiyoruz” dedi. Eşref, dernek yöneticilerinden kendi çalışmaları hakkında da bilgi aldı. Daha sonra Tema Vakfı Zonguldak Temsilcisi Berran Aydan ile görüşen Eşref, kentin ve vakfın sorunları hakkında görüş aldı. Göreve geldiğinde imzalaması amacıyla Eşref’e Avrupa Kenti hakları bildirgesini veren Aydan, Sorunlarımızı biliyorsunuz.

Ülkemiz ve bölgemiz şartlarının daha iyileştirilmesi için mücadele ediyoruz. 2 B yasası için başlattığımız kampanya ve çalışmalarımızı içeren yazı vereceğim. Bu konuda da desteğinizi bekliyorum. Bu yeni hazırlık ve düzenlemelerin, iyi niyetli olarak düşünülse bile bu haliyle şimdi olmasa bile ilerleyen günlerde orman talanına yol açabilir” dedi.


Daha önceki dönemde çevre ve orman konularında diğer sivil toplum örgütleri ile birlikte başarılı çalışmalar yaptıklarını anlatan Eşref, “Sizin gibi duyarlı insanları çalışmalarımızda önder olarak gördük. Kent konseyini yeniden canlandırmak istiyorum. Tema’nın da çalışmalarına destek vereceğiz” dedi.


Eşref, Aydan’ın sorusu üzerine hazinenin İspanyol kredisine kefalet olması halinde atık su arıtma projesinin 2 yılda hayata geçirileceğini söylerken, AB fonlarından yararlanılması için proje hazırlanması talebinin de değerlendirileceğini ifade etti.
Eşref ve beraberindekiler, Polis emeklileri Derneği’ni ziyaret Başkan Yardımcısı Mustafa Kılıç, dernek yönetici ve üyeleri ile sohbet etti

İha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 14:58:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?