3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Siyaset Akademisi kayıtları başladı

AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Araştırma Geliştirme (AR-GE) Başkanı Aziz Aydoğdu, AK Parti Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı 2. dönem kayıtlarının başladığını kaydetti.


AK Parti Zonguldak Merkez İlçe AR-GE Başkanı Aziz Aydoğdu parti binasında basın açıklamasında bulundu. Aydoğdu yaptığı açıklamasında AK Parti Genel Merkezi AR-GE Başkanlığı 29 Ağustos 2009 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde AK Parti Siyaset Akademisi’nin 2. dönem kayıtlarının Zonguldak, Karabük ve Bartın’da başladığını kaydetti. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın talimatı ile başlatılan eğitim programı ile yurt çapında uzman akademisyenlerce teorik dersler verildiğini söyleyen Aydoğdu şunları kaydetti:
“AK Parti Siyaset Akademisi’nin ilk adımı olan Yerel Yönetimler programının 2. dönemi kayıtları Zonguldak, Karabük ve Bartın’da başlamıştır. 21. yüzyılın Avrupa Birliği’ne (AB) aday olan Türkiye’de bugünün ve yarının yerel yöneticilerinin karşılaştığı sorunları çözmek ve üzerine düşen yüküm bölükleri yerine getirmek için gerek giderlik özelliklerini kazanması önem taşımaktadır. Ayrıca kadınların yerel yönetimlere olan ilgilerini artırarak bu konuda bilgilendirmek ve yerel yönetimlere katılım oranını AB ülkelerinin düzeyine ulaştırmak gerekmektedir. Bu program 10 hafta sürecektir. 100. Yıl Bakacakkadı Tesisleri’nde başlayacak olan bu eğitimin müracaat süresi 20 Ekim 2008 tarihine kadardır."

İha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 19:16:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?