3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Siyaset Akademisi'nde 2 dönem

Zonguldak AK Parti AR-GE'den Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Fevzi Likoğlu, Yerel Yönetimler Programı'nın 2. dönem kayıtlarının başladığını kaydetti.


AK Parti Genel Merkez Araştırma ve Geliştirme (AR-GE) Başkanlığı, 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan Yerel Seçimler öncesinde Ak Parti Siyaset Akademisi'nin ilk adımı olan Yerel Yönetimler Programı'nın 2. dönemi kayıtları Zonguldak, Karabük, Bartın'da başladı. Zonguldak AK Parti AR-GE'den Sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve Siyaset Akademisi İl Koordinatörü Fevzi Likoğlu, İkinci dönem birinci akademi açılışını 30 Ekim 2008 tarihinde Karadeniz Ereğli ve Alaplı'dan gelen katılımcılarınla birlikte Karadeniz Ereğli'de başlattıklarını kaydetti. Eğitimlerin haftada iki gün devam ettiğini ifade eden Likoğlu, yazılı basın açıklamasında şunları söyledi:
"Siyaset Akademisi'nin amacı, yerel siyasete katılımın özendirilmesi, siyaset yapmaya istekli kişilerin temel siyasi kavramlar hakkında bilgi sahibi kılınması, kadınların en geniş şekilde siyasete katılımlarının sağlanması, bu alanda daha önce bilgi ve tecrübe sahibi olan kişilerin deneyimlerinden yararlanılması, bilinçli ve bilgi sahibi kişiler aracılığıyla siyasette düzeyin ve ülke sorunlarına duyarlılığın arttırılması, ülkenin sosyal sermayesinden ve insan kaynaklarından en geniş şekilde yararlanılmasıdır.

Hiç bir siyasi propagandanın olmadığı bu siyaset akademisi programı haftanın pazartesi ve salı günleri 19 ile 22.00 saatler içinde olmak üzere 10 hafta boyunca toplam 40 saat 20 ders olarak verilmesi planlanmaktadır. Teorik dersler konu üzerinde çalışmaları bulunan akademisyenlerce, kişisel gelişim dersleri alanında uzman, deneyimli eğitimcilerce, deneyim paylaşımı dersleri, AK Partili Belediye Başkanları tarafından verilecektir.

İkinci dönem birinci akademi açılışımızı 30 Ekim 2008 tarihinde Ereğli ve Alaplı katılımcılarımızın katılımlarıyla Karadeniz Ereğli'de başlatmış olup hala eğitimlerimiz her hafta Çarşamba ve Perşembe günleri devam etmektedir. Zonguldak ayağı Siyaset Akademisi 9 Kasım 2008 kadar kayıtların devam edeceği Yerel Yönetimler Programı 10 Kasım 2008 tarihinde Bakacakkadı 100. Yıl Hizmet Köyü Dinlenme Tesisleri'nde başlayacaktır.

Zonguldak merkezden eğitimin yapılacağı yere ücretsiz servislerimiz mevcuttur. Açıklamalar doğrultusunda 10 Kasım 2008 günü Bakacakkadı 100. Yıl Hizmet Köyü Dinlenme Tesisleri'nde siyaset akademisi ikinci dönem ikinci ayağı açılış kokteyl 17.30 başlayıp aynı günü akşam saat 19.00 da akademi eğitimi başlayacaktır. 18 yaşını aşmış bütün vatandaşlarımızın katılabileceği bu tüm halk davetlidir."

İha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 14:21:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?