3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Siyaset akademisinde yerel yönetim

Karadeniz Ereğli'de devam eden Siyaset Akademisi’nde "Yerel Yönetimler ve Yönetim Ahlakı" konusu ele alındı.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki Ereğli Kültür Merkezi'nde devam eden Siyaset Akademisi derslerinin 10. dersinde Siyaset Akademisi’nin Genel Koordinatörlerinden Siyaset Bilimci Öğretim Üyesi Dr. Hamit Emrah Beriş, “Yerel Yönetimler ve Yönetim Ahlakı” konusunu anlattı. Kentleşme ve Kent Sosyolojisi ekseninde Türkiye’de kentleşme sorunları konulu sunumunda kentleşme sürecini anlatan Dr. Beriş, Türkiye’de kentleşmenin ekonomik nedenleri arasında sanayileşmenin değil kırsal alanın iticiliğinin temel oluşturduğunu savundu.

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Emrah Beriş yerel yönetimler için öncelikli konular iletişim araçları, medya iletişimi, yerel seçimler, Türkiye’deki seçim süreçleri konularında barkovizyon eşliğinde geniş bilgiler verdi. Konuşmasında yerel siyasetin çok önemli olduğunu vurgulayan Dr. Hamit Emrah Beriş, “Yerel siyaset, genel siyasetten daha fazla zorluklar taşıyor. Çünkü yerelde yapılanlar vatandaşların günlük yaşamlarında hızlı ve direk olarak etkiliyor. Yerel siyasetçiler tarafından yerelde yapılan veya yapılamayan her şey insanların günlük hayatını doğrudan ve daha çabuk etkiliyor. Yerel siyasetçiler göreve geldikten sonra hizmetlerini hiç ayrım yapmayan bir hizmet anlayışı içinde yürütmeliler” dedi.

Ders sonunda Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Hamit Emrah Beriş'e katılımından dolayı, Karadeniz Ereğli Belediye Meclis Üyesi Gürsoy Arslangörür tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 16:31:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?