3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Siyaset kürsüsünde bende varım!

AK Parti Genel Merkezi Kadın Kolları tarafından tüm Türkiye çapında Kadın Kolları'na yönelik düzenlenen 'Siyaset Kürsüsü'nde Bende Varım' yarışmasında Bartınlı Emine Çift Türkiye birincisi oldu.


AK Parti Zonguldak Kadın Kolları Başkanı Arife Dereli de konuyla ilgili parti binasında bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca'nın eşi Sevgi Gonca, AK Parti Kadın Kolları yönetimi katıldı. Toplantıda bir açıklama yapan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Arife Dereli, "Siyaset Kürsüsü'nde Bende Varım Yarışmasına Zonguldak'tan katılan aday Emine Çift'in Türkiye birinciliğini elde ettiğini söyledi.


AK Parti Genel Merkezi Kadın Kolları tarafından tüm Türkiye çapında Kadın Kolları'na yönelik düzenlenen 'Siyaset Kürsüsü'nde Bende Varım Yarışma projesi finalinin 27 Ocak 2009 tarihinde yapıldığını hatırlatan Dereli, "İlimizden katılan yarışmacımız Emine Çift de Türkiye birincisi oldu. Çok gurur duyduk ve mutlu olduk" dedi.
İli temsil eden Emine Çift'in ifadesi, diksiyonu ve kitleleri etkileme yeteneği ile jürinin beğenisini kazandığını anlatan Dereki, şöyle konuştu: "İlimize birincilik getirdi. Kendisini kutluyor ve teşekkür ediyoruz. Siyasette ve her alanda kadın erkek ayırımcılığının yapılmaması gerektiği böylece bir kez daha ortaya konmuş olduğunu belirtmek istiyoruz."


YARIŞMA
AK Parti Zonguldak Kadın Kolları Başkanı Arife Dereli'nin verdiği bilgiye göre, dört ay önce 81 il bazında AK Parti Kadın Kolları üyesi katılımcılar arasında yapılan çevre, kadın ve istihdam, küreselleşme, aile içi şiddet, kadın ve modernleşme konularının işlendiği yarışma ile her ilin birincisi belirlendi. Yarışmada kadının siyasete daha etkin rol almasını amaçlayan bu yarışma ile ev hanımı, eğitimli, kariyerli her alandan katılan yarışmacılar oldukça başarılı bir performans sergiledi.

İl jürileri birbirinden başarılı bu katılımcılardan seçim yapmakta zorlandıklarını ifade ettiler. Çocuğunu yetiştiren, eşini destekleyen, anne olan, evini ayakta tutan ve birlikteliği sağlayan Türk Kadını'nın bu üstün vasıflarını bir kez daha ortaya koyarak siyasette de var olabileceğini çok güzel ortaya koydular.


Kenan Işık, Defne Samyeli, Osman Sınav, Nuriye Akman, Nihal Bengisu Karaca, Nuriye Yılmaz, çeşitli üniversitelerin öğretim görevlileri ve Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç'in jüri başkanlığı yaptığı jüride 20 finalist birincilik için 27 Ocak 2009 günü AK Parti Genel Merkezi toplantı salonunda yarıştı. Saat 20.00 de verilen kokteyl sonrası Başbakan Erdoğan ve eşinin katıldıkları törenle birincilere ve dereceye girenlere ödül verildi.

İha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 18:09:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?