3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Şoförler Odası Başkanı tutuklandı

Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Alaattin T., tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Sümerbank'ta yönetici olarak çalışan Nilgün T., zimmete para geçirmek, karşılıksız çek gibi iddialarla polis tarafından yapılan operasyonla gözaltına alınmış, çıkarıldığı adli makamlar tarafından tutuklanarak Beycuma Ceza ve İnfaz Kurumu'na gönderilmişti. Aradan geçen yaklaşık 1.5 yıl sonra Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Alaattin T. ile oda yönetim kurulu üyeleri ile çalışanlarının aralarında bulunduğu toplam 25 kişi gözaltına alındı.

Alınan ifadelerin ardından 6 kişi polis tarafından serbest bırakıldı. Gözaltına alınan 19 kişi adli makamlara sevk edildi. Cumhuriyet Savcılığı tarafından alınan ifadesinin ardından 5 kişi de savcılık tarafından serbest bırakıldı. 14 kişi de, zimmete para geçirme, oda ve kurulan şirketlerin faaliyetlerinde usulsüzlük ve yolsuzluk yapma gibi suç ve iddialarla nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Sabah şafak vaktine kadar süren mahkeme sonrasında Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Alaattin T., Genel Sekreteri Aşkın G. ile birlikte tutuklanarak eşi
Nilgün T.'nin de bulunduğu Beycuma Ceza ve İnfaz Kurumu'na gönderildi.


Diğer zanlıların mahkemesinin tutuksuz sürmesi kararına varıldı.
Zonguldak Emniyet Müdürlüğü'nün operasyonunda, T. çiftinin oğulları B.T. de aynı iddialarla gözaltına alınmıştı.
Yakalanan şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, bu silahlara ait 146 mermi, 3 şarjör, 3 av tüfeği ile 83 adet fişek ele geçirilirken iki adet bilgisayar ve bazı evraklara el konulmuştu.

İha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 14:46:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alpay kucuk IP: 78.175.231.xxx Tarih : 1.01.2009 20:44:04

soforler odalarının aıdat yanı harac toplamaktan baska hıc bır ıse yaradıgını 15 seneden buyana gormedım. dolmuscu esnafı ozellıkle kozlu dolmus esnafı madur.