4
Mayıs
2024
Cumartesi
ZONGULDAK

Şoförler odası başkanına istifa çağrısı

Zonguldak ile Kozlu Beldesi arasında yolcu taşımacılığı yapan dolmuşçu esnafı, taraf tuttuğunu iddia ettikleri Şoförler Odası Başkanı Alaattin Toros'u istifaya çağırdı. 

Kozlu Beldesi minibüs şoförleri, şehir içindeki duraklarından kalktıktan sonra Kozlu Beldesi sınırları içine kadar indi bindi yapmalarını engelleyen Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Alaattin Toros'a tepki gösterdiler. Minibüs şoförleri, dolmuşlarına astıkları yazılarla, "Tarafsız olmayan şoförler odası başkanı ve yönetimini istifaya davet ediyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdiler. 

Minibüs şoförleri yönetim kurulu adına açıklama yapan Turgut Günay, "Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı'nı ve yönetimini taraflı davranışlarından dolayı istifaya davet ediyoruz. 70-80 yıldır biz bu güzergahta çalışıyoruz. Şimdiki yönetim yıllardır kullandığımız bu yoldan 'giderken de gelirken de yolcu alamazsınız' diye il trafik komisyonundan karar çıkarmaya çalışıyor. Daha önce böyle bir karar çıkardılar ve güzergahımızı değiştirdiler. Ancak İdare Mahkemesi tarafından karar bozuldu. Şimdi yine aynı oyunlar oynanıyor. Bu güzergahta oturan insanların, istediği minibüsü seçme hakkı ellerinden alınmaya çalışılıyor. İyi ve ucuz hizmet için neden rekabetten kaçıyorlar?. Çünkü rant peşindeler. Zonguldak ve Kozlu belediye başkanlarını baskı altına almak istiyorlar. Biz duraklar arasında uzlaşmayla bu sorunun çözüleceğine inanıyoruz. Zonguldak-Kozlu arasında çalışan minibüs şoförleri olarak, taraflı olan oda başkanını ve yönetimini istifaya davet ediyoruz, aksi takdirde şuan ki şoförler ve otomobilciler odasını tanımıyoruz. Az kazanarak Zonguldak ve Kozlu halkına hizmet götürmeye devam edeceğiz. Halkımızdan da destek bekliyoruz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2006 Cuma 17:26:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?