3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Şoförler sorunlarını anlattı

Asma dolmuş durağı şoförlerinden Süleyman Taşlık, Kubilay Yılmaz ve Ali Şen, Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD)’ni ziyaret ederek, sorunlarını anlattılar.


KGD Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cinal tarafından karşılanan şoför esnafları, İl Trafik Komisyonu tarafından belirlenen güzergah kurallarının Dilaver ve Mithatpaşa hattına çalışan dolmuşçular tarafından ihlal edildiğini belirterek, “Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK)’ya bağlı Asma İşlet Müdürlüğü’nde geçmiş dönemlerde yaklaşık 15 bin maden işçisi çalışıyordu. O dönemlerde Zonguldakspor’a yardım amacıyla durağımıza araçlar sokularak minibüs sayısı 49’a yükseldi. Bugün ise İl Trafik Komisyonu tarafından güzergahların belirlenmesine rağmen Dilaver ve Mithatpaşa hattına çalışan meslektaşlarımız bizim güzergahımız üzerinde bulunan yolcuları belirlenen fiyat tarifesinin altında bir ücrete taşıyorlar.


İl Trafik Komisyonu tarafından belirlenen ve bizlerin güzergahında bulunan mevkilerden yolcu alınmamasını istiyoruz. Geçmişte revaçta olan ve çeşitli nedenlerle 49’a ulaşan minibüs sayısı nedeniyle günde ancak iki sefer yapıyoruz, o da boş gidip boş geliyoruz. Ekonomik anlamda bitmiş durumdayız. Bazı arkadaşlarımız rüsum ücretleri başta olmak üzere Bağ-Kur prim borçlarını dahi ödeyemez durumda. Yetkililerden sorunlarımıza çözüm bekliyoruz. Ya bu güzergahları tek durak altında toplayıp yeni güzergah belirlesinler yada fazla olan araç sayımız bugünlerde gündeme gelen yeni güzergahlara kaydırılsın” dediler.

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 16:39:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?