5
Mayıs
2024
Pazar
ZONGULDAK

Şoförlerin "tuzlu su" protestosu

Zonguldak’ta, Ukrayna’ya Ro-Ro seferi yapan gemide sağlıksız koşullarda yolculuk yaptıklarını iddia eden TIR şoförleri, gümrük sahası önünde toplanarak acenteye tepki gösterdiler.



Ro-Ro gemisi aracılığıyla taşımacılık yapan TIR şoförleri, 24 saat süren yolculukları sırasında kendilerine içmeleri için verilen ve yemeklerde kullanıldığını iddia ettikleri sudan aldıkları numuneleri yere dökerek protestoda bulundular. Şoförlerden Osman Cömert, çalıştıkları firmaların TIR başına acenteye ödedikleri 1000 dolardan 100’ünün yemek için verildiğini belirterek, şöyle dedi:


“Acente, ucuz olduğu için Ukrayna’dan tuzlu su alarak bize içiriyor. Gemide insan mı, hayvan mı var belli değil. Gümrükte görevli doktora şikayetlerimizi defalarca sözlü olarak ilettik. İlgileneceğini söylemesine karşın herhangi bir işlem yapılmadı. Kimsenin sağlığımızı tehdit etmeye hakkı yok. Yaklaşık 3-4 aydır gemide bu şekilde yolculuk yapıyoruz.”


Yaklaşık 25 yıldır uluslararası yük taşımacılığı yapan Arif Özkan da geminin tuvalet ve banyosunun yanı sıra daha önceki seferlerde devrilen bir TIR’ın yükünün pisliğinin bile temizlenmediğini savunarak, ilgili acenteye dava açmayı düşündüklerini söyledi.


Şoförlerin iddiası üzerine haber verilen Vali Yardımcı Ali Osman İşsen, gazetecilerin alınmadığı gemide incelemelerde bulunduktan sonra yaptığı açıklamada, sağlık ekiplerinin sulardan numuneler aldığını, gerekli laboratuvar incelemelerinden sonra TIR şoförlerinin dilekçe vermeleri durumunda gerekli işlemlerin başlatılacağını bildirdi.



Bu arada, TIR şoförlerinin iddialarda bulunduğu sırada, gümrük sahasına kamyonetle damacana sular girdiği dikkat çekti.

aa
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2004 Çarşamba 16:59:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?