7
Mayıs
2024
Salı
ZONGULDAK

Soğuk, Çinekop'u limana hapsetti

KARADENİZ'İN SOĞUMASI ÇİNEKOP BALIĞINI LİMANA HAPSETTİ

Karadeniz'in soğuması, çinekop balığını limanlara hapsetti. Yılın ilk günü Karadeniz'e açılan balıkçı tekneleri elleri boş geri döndü. Balıkçılar, denizin aniden soğuması nedeniyle balıkların göç ettiğini bildirdi.

2010 yılının balık açısından umutlu geçeceğine inanan bazı balıkçılarda hazırlıklarını sürdürürken, amatör balıkçılar da makara ve çapaları ile Zonguldak Limanı'na akın ediyor. Liman içerisinde avlanan balıkçıların oltalarına ilk kez çinekop balığı takıldı. Balıkçılardan bazıları çinekop bereketini denizin aniden soğuyup liman içerisindeki suların sıcak olmasından kaynaklandığını söyledi. Bazıları da kayıkçıların solar vurması sebebiyle yolunu şaşıran çinekop balıklarının limana sığındığını ileri sürdü.

Bir balıkçı, yılın ilk gününü şöyle değerlendirdi: "Boğaza doğru yol alan bu balıklar denizin aniden soğuması nedeniyle şoklandı. Geriye döndü. Suyun soğuk olması nedeniyle suyun sıcak olduğu limana sığındığı söyleniyor. Bazıları da solar atıldığı için balık şoklandı ve limana girdiğini belirtiyor. Daha önce lüfer ve bazı çeşitler limana sığınıyordu ama yeni yılla birlikte ilk kez böyle bir olaya şahit oluyoruz. Çinekop balığı da balıkların canavarı olarak bilinir. Bu da bu yıl diğer balık türlerinin

bereketli olacağını gösteriyor. Bu balıkları avlamazsak, ya telef olacak ya da deniz suyu ısınınca balıkçı teknelerinin ağlarına takılacak."

Ocak ayı olmasına rağmen havanın sıcaklığına işaret eden bir amatör balıkçı da, çinekop bereketini küresel ısınmaya bağladı. Limanın kirliliğinden yakınan bazı balıkçılarda, çaparılara takılan çöpleri göstererek yetkililere tepki gösterdi.

KARADENİZ'İN SOĞUMASI ÇİNEKOP BALIĞINI LİMANA HAPSETTİ
KARADENİZ'İN SOĞUMASI ÇİNEKOP BALIĞINI LİMANA HAPSETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2010 Cuma 15:20:03
Güncelleme :1 Ocak 2010 Cuma 15:27:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?