6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

Soğuk havada denize girdi

SOĞUK HAVADA DENİZE GİRDİ

Zonguldak'ta, "Buz Adam" lakabıyla tanınan Atanur Öner, eksi dört derece hava sıcaklığında kar banyosu yapıp denize girdi. Kendine rakip tanımayan Öner, Türkiye'de eşi benzerinin olmadığını söyledi.

Etkisini gösteren kar Türkiye'de olduğu gibi Zonguldak'ta da ulaşımı etkiledi. Köy yolları kar nedeniyle kapanırken araçların üzerleri karla doldu. Kozlu beldesinde kıraathane işleten "Buz Adam" lakaplı Atanur Öner de limanda kar banyosu yaparak herkesi şaşırttı. Limanda bir aracın üzerinde bulunan 20 santimetre yükseklikteki karlar kürekle yere atıldı. Soyunarak yerden aldığı karlarla banyo yapan Öner, kendine de rakip tanımadı. Öner, eksi altı derece sıcaklıktaki denize girdi. Gözyaşı döktüren soğukta

kendini izlemeye gelen yakınları atkı, bere, eldiven ve paltolarla ısınmaya çalışırken denize giren Öner'e alkış tutarak destek verdiler. Özellikle kış mevsiminde denize girdiğini belirten Öner, şöyle konuştu: "Ben bunu her zaman yapıyorum. Deniz mevsimini onuncu ayda başlatıp altıncı aya kadar sürdürüyorum. Her sabah denize girerim. Kendimi sağlıklı hissettiğim için denize giriyorum. Ayaklarımda yanma olurdu denize girmeye başladıktan sonra onu atlattım. Denize girdiğim için migren vardı o bile geçti.

Yarım saat denizde kalabilirim. Artık vücudum soğuk suya alıştığı için sıcak su kullanmıyorum. Soğuk sularda duş alıyorum. Bazıları Nisan'da denize giriyor. Gelsinler burada şimdi girsinler denize. Türkiye'de kendime rakip tanımıyorum."

SOĞUK HAVADA DENİZE GİRDİ
SOĞUK HAVADA DENİZE GİRDİ
SOĞUK HAVADA DENİZE GİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2010 Pazartesi 15:40:05
Güncelleme :26 Ocak 2010 Salı 12:13:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?