3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Şok Filyos'ta mağaza açtı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde ilk market açıldı. Şok marketin açılış kurdelesini Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal kesti.

Türkiye genelinde 800 ü aşkın marketi bulunan Şok Marketler grubu, bir şubesini de Filyos Beldesi’nde açtı. Bir süredir devam eden görüşmeler sonucunda gerekli işlemleri tamamlanarak, ruhsatı verildi.

Market açılışı, belde halkının yoğun ilgisini gördü. Marketin açılışını ise Şok Marketler Ankara Bölge Müdürü Bülent Şahan ile Filyos Belde Belediye Başkanı Ömer Ünal tarafından yapıldı. Yıllardır gerçek anlamda bir marketin eksikliğini çeken ve alış verişleri için kilometrelerce uzaklıktaki Zonguldak il merkezi yada Çaycuma ilçe merkezine gitmek zorunda kalan belde halkı ise, resmi açılış törenin ardından markete akın etti. Belde halkı alış veriş sonrası ise fiyatların il ve ilçe merkezinde de aynı olduğunu ifade ederek, Başkan Ünal’a da teşekkür ettiler. Markete çok büyük ilgi gösteren belde halkı, market önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, açılışta yaptığı konuşmada Filyos’un Çaycuma ilçesinin en büyük beldesi olmasına rağmen yatırımlardan gerekli payını alamadığını ifade etti.

Filyos’u diğer belde ve ilçelerin seviyesine getirmek için çalışmalarının sürdüğünü anlatan Başkan Ünal, “Büyük marketlerden biri olan ŞOK, belediyemize müracaatta bulundu. Yapılan görüşmeler neticesinde beldemize marketin kurulmasına karar verildi. Zaten bizim bunu engelleme gibi bir mevzuatımız olamaz. Çünkü, Türkiye Cumhuriyeti, hukuk devletidir. Yasal şartlarını oluşturan herkes ticaret yapabilir. Zaten halkımız da böyle marketleri istiyordu. Belde halkı, istediği tür ve çişidi, en uygun fiyata alabilmek için bugüne kadar kilometrelerce uzaklıktaki il merkezine ve ilçe merkezine gitmesi gerekiyordu. Şimdi halkımız, hem fiyattan hem de zamandan kazanacak. Eskisi gibi yorulmaması da cabası olacaktır” dedi.

Açılan market nedeniyle rahatsız olan esnaftan ise, kendilerini bu markette geçerli olan fiyatlara göre ticaret yapmalarını istedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2009 Çarşamba 16:30:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?