7
Mayıs
2024
Salı
ZONGULDAK

Sokak yerine evleri aydınlatıyor

ALAPLI'DA SOKAK LAMBALARI YOL YERİNE EVLERİ AYDINLATIYOR

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde köylerdeki sokak lambalarının yol yerine evleri aydınlatması tepkilere neden oluyor.

Alaplı ilçesinde köylerde yönü evlere çevrilmiş durumda olan sokak lambaları tepkilere neden olurken, yetkililer tarafından önlem alınması istendi.

Köy ve mahalle yollarının aydınlatılmasını sağlayan sokak lambalarının bilinçsiz bir şekilde yönünün evlere çevrilmesine bir anlam veremediklerini belirten vatandaşlar, “Köylerimiz ve mahallelerimizi aydınlatılmasını sağlayan sokak lambaları amacının dışında kullanılmaya başlandı. Son zamanlarda bilinçsiz kişiler tarafından sokak lambalarının yönü evlere çevrilerek bir bakıma evler aydınlatılmaya çalışılıyor. Yoldaki araç sürücüleri sokak lambalarının yolu aydınlatmaması sebebiyle de zor anlar yaşıyor. Bizlerde karanlık sokakları kullanarak birbirlerimize gidip geliyoruz. Yolların karanlık olması dolayısıyla zaman zaman araç sürücüleri bizleri göremiyor. Buda olası kazalara adeta davetiye çıkartıyor. Bizler devletin malını kendi malıymış gibi kullanarak kendi evlerini aydınlatan bu kişilere karşı önlem alınmasını istiyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Öte yandan konu ile ilgili olarak BEDAŞ yetkililerinden yapılan açıklamada köylerde sokak lambalarının ıslahına yönelik çalışma başlatıldığı, tespit edilen kişilere yönelik cezai işlem yapılacağı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 15:35:05
Güncelleme :17 Ağustos 2010 Salı 15:54:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?