3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Sorunları belgeleyerek anlatıyor

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde MHP’nin Belediye Başkan Adayı Hayri Şentürk, kurduğu ekip tarafından ilçenin sorunları fotoğraflarla tespit ettiriyor.


MHP Çaycuma Belediye Başkan Adayı Hayri Şentürk, belediye imkanları ile yapılan dergilerde modern bir ilçe olarak gösterilen Çaycuma’nın sorunlarını tespit etmek ve gösterildiği gibi modern olmadığını göstermek için böyle bir çalışma başlattıklarını kaydetti. Gençlerden ve partililerden oluşturulan ekip tarafından ilçe halkının tüm sorunlarının fotoğraflarla tespit edildiğini anlatan Şentürk, göreve seçilmesi halinde çözülecek sorunların yeni hallerinin de fotoğraflanarak aradaki farkın da tüm halka gösterileceğini ifade etti. Çaycuma’nın gösterildiği gibi modern bir ilçe olmadığını vurgulayan Şentürk, “Ekibimiz tarafından çekilen fotoğraflarda öncelikli sorunlarımız arasında bulunan çöplerle ilgili gerçekleri gösteriyor. Bizim bir şey söylememize bile gerek kalmadan bu fotoğraflar, belediyemizin ne kadar sağlıklı ve çevresel olduğunun göstergesidir. Fotoğraflarda, çevre kirliliği açısından kötü görüntüye sahip olan çöplük, çamur içerisinde. Ayrıca hayvanlarımız bu çöplükten besleniyor. Diğer resimlerde kokusuyla yeteri kadar rahatsız eden derenin, kötü görüntüsüyle de ne kadar rehabiliteye ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Yol kenarlarındaki taş, kül ve harç yığınları, toplanmayan çöpler, tüm çıplaklığıyla durumu gözler önüne seriyor” dedi.


Kendisinin bu ve benzeri sorunların çözümünü ve projelerin yaşama geçirilmesini sadece vaat etmediğini, sözünü verdiklerini vurgulayan Şentürk, şöyle devam etti:
“Öncelikle böyle sağlıksız, kötü görüntüleri ortadan kaldırıp, çöpleri sabahın erken saatlerinde toplayacağız. Kimse işe giderken, yada işinden evine dönerken böyle kötü görüntülerle karşılaşmayacak. Deremizde, bizde nefes alabileceğiz. Çöp alanımız insanlardan ve hayvanlardan uzak bir alanda insanımıza yakışır bir çöp depolama alanı oluşturacağız. Bize sunulan Çaycuma gibi değil gerçek anlamda modern bir Çaycuma’yı oluşturacağız.”


Şentürk, çöp başta olmak üzere ilçedeki tüm sorunların fotoğraflarla tespit edildikçe kamuoyu ile de paylaşarak, halka gerçekleri göstereceklerini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 18:15:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ercan IP: 88.226.148.xxx Tarih : 24.02.2009 21:31:22

görünüşe göre sayın başkan adayı anlaşıldığı kadarıyla özellikle çevre temizliği konusunda oldukça hassas.sırf çevre duyarlılığından dolayı, bu partiyi sevmesemde hayri şentürk'e oy verirdim.ama maalesef gurbet elde(mardin)memuriyette olduğum için oy veremeyeceğim.ama bu insan bu konuda samimiyse çaycuma halkının bu insana oy vermesini rica ediyorum.yeri gelmişken çaycuma halkından ve tüm insanlardan çevreye daha duyarlı davranalım.ormanlara derelere filyos a çöp atmayalım özelliklede teneke poşet vb.poşetler lütfen.karadenizimizi filyosumuzu öldürmeyelim.