3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Sosyal Güvenlik Haftası kutlandı

Zonguldak Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle Valilik binası önünde tören düzenlendi.


Sosyal Güvenlik Haftası çerçevesinde Sosyal Güvenlik İl Müdürü Muharrem Demirci tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Törene, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Zonguldak Sosyal Güvenlik İl Müdürü Muharrem Demirci ve Sosyal Güvenlik çalışanları katıldı. Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşma yapan Zonguldak Sosyal Güvenlik İl Müdürü Muharrem Demirci, “11-17 Mayıs tarihleri arasında sosyal Güvenlik Haftasını kutluyoruz.

Ülkemizde sosyal güvenlik hizmetleri 2006 yılına kadar SSK, Emekli Sandığı, Bağ-kur tarafından yürütülmüştür. 5502 sayılı yasa ile Sosyal Güvenlik Kurumu kurularak sosyal güvenlik tek çatı altında birleştirilmiştir. 1 Ekim 2008 tarihinde yürürlüğe giren 5510 sayılı sosyal güvenlik reformu ile sosyal güvenlik kapsamı dışında kalan vatandaşlarımız ile vatansız ve sığınmacılarda genel sağlık sigortalısı kapsamına alınmıştır. 18 yaşına kadar bütün çocuklar anne-babasının sosyal güvencesine bakılmaksızın sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlandığından yeni doğan her çocuk sosyal güvenlik şemsiyesi altında hayata gözlerini açacaktır.

Kurumumuz ülkemizde yaşayan 7’den 77’ye 70 milyon insana hizmet vermektedir. Sosyal güvenlik kavramının toplumumuzun tüm bireyleri tarafından bilinmesini sağlamaktır. Toplumda ortak bir sosyal güvenlik bilinci oluşturmasına katkı sağlamaktır. Vatandaşlarımızı yeni yasa ile ortaya çıkan hak ve yükümlülükler konusunda bilgilendirmektir. Kayıt dışı istihdam, kayıp ve kaçaklarla mücadelenin toplumun her kesimin görevi olduğunun altını çizmek amacı ile 11-17 Mayıs tarihleri arasında Sosyal Güvenlik Haftası kutlamasına karar vermiştir.

Misyonumuz kaliteli, adil, kolay erişilebilir, insan odaklı hizmet veren, aktüeryal ve mali açıdan sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemini yürütmek ve geliştirmektir. Vizyonumuz ise uluslar arası standartların üzerinde sosyal güvenlik hizmeti veren, model alınan, öncü ve saygın bir kurum olmaktır” dedi.


Daha sonra Zonguldak Sosyal Güvenlik İl Müdürü ve çalışanları Vali Yardımcısı Fethi Özdemir’i makamında ziyaret etti. Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, “Sosyal Güvenlik Kurumu yenilenmiş bir kurumdur. Sosyal güvenlik kurumu kurularak sosyal güvenlik tek çatı altında toplanmıştır. Kurumun daha iyi hizmetlerde bulunacağını düşünüyorum. Haftalarını kutluyorum” dedi.
İl Müdürü Muharrem Demirci, ziyaretin ardından Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nde basın açıklaması yaptı.

İha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 15:35:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?