3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Söylentiler yolcuları kızdırdı

Gökçebey-Zonguldak arasında saat 5.55'te kalkan trenin kalkış saatinin 40 dakika alınacağı söylentileri yolcuların tepkisine neden oluyor.


Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinden sabah saat 05.55'de kalkan ve Zonguldak'a seyir eden 22602 sefer sayılı trenin saat 05.15'te kakış yapacağı söylentileri üzerine Zonguldak Tren istasyonunda toplanan yolcular, tepki gösterdi. Memur, öğrenci ve işçilerin mesai saatlerinin 8.00-8.30 olması nedeniyle mağdur olacağını belirten yolcular, merkeze ulaştıktan sonra saatlerce mesai saatini beklemek zorunda kalacaklarını kaydetti. Tren kalkış saatlerin değiştirilmesini istemediklerini vurgulayan İsa Kurt, “Tren saatlerinin değişeceğini duyduk. Saatler değiştiği taktirde merkeze daha eken saatte ineceğiz. Mesaim 8.00'de başlıyor. Tren şuan merkeze 7.45'de geliyor. Geri alındığı zaman 7.05'de gelecek. Ben sekize kadar ne yapacağım, soğukta nereye gideceğim.Tren saatlerinin değişmesini istemiyoruz” dedi.


Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde öğrenci olan Deniz Çolak ise, “Benim dersim sabah 8.00'de başlıyor. Tren saatlerinin geri alınması durumunda daha erken geleceğim ve ders başlayana kadar beklemek zorunda kalacağım. Kış mevsimi olması nedeniyle sabah çok soğuk oluyor. Yağmurda karda ve soğukta çok zor olur. Tren saatlerinin geri alınmasını istemiyoruz. Yetkililerin bu konuya çözüm getirmelerini istiyoruz” dedi.


TCDD yetkilileri de yeterli yolcu bulunmaması nedeniyle daha öncede aynı uygulamanın gerçekleştirildiğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 12:37:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?