3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Sözünüzü tutun Sayın Başbakan'ım

Zonguldak’ta madenciye seslenen Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Çetin Altun, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) yanlış politikalarda ısrar edildiğini belirtti.

Altun,  "Bu politikalar devam ederse Zonguldak halkı olarak, maden işçileri olarak, gerekirse canımız pahasına da olsa gerekeni yapmaktan geri durmayacağımızın bilinmesini istiyoruz" dedi.

1 Şubat’ta Olağanüstü toplanarak Toplu İş Sözleşmesi ve TTK’da yaşanan gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan GMİS Başkanlar Kurulu ve Genel Başkan Çetin Altun, bugün de TTK Üzülmez Müessesesi Asma-Dilaver İşletmesi’nde çalışan maden işçilerini ziyaret ederek gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Çetin Altun, Asma-Dilaver İşletmesi’nde maden işçilerine hitaben yaptığı konuşmada, TTK’da yanlış politikalar yürütenleri uyararak, "Maden işçilerinin nöbette olduğunu herkes iyi bilsin" dedi.

Dünyada ekonomi savaşının, enerji savaşının sürdüğünü, hükümetlerin halkın söylediklerine değil IMF’nin gözünün içine baktığını belirten Altun, "59. Hükümet de, bundan önceki hükümetler gibi IMF programlarını uygulamaya devam etmektedir. IMF programlarının uygulanması sonucu binlerce işyeri kapandı, tarımımızdan, demir-çeliğimizden, kömürümüzden vazgeçmemiz isteniyor" diye konuştu.

Kimseyle kavga etmek için yola çıkmadıklarını ifade eden Çetin Altun, "Biz kimseyle kavga etmek için yola çıkmadık. Ama ülkenin, bölgenin ekonomisine zarar verecek zihniyetlerle savaşıyoruz. Bu savaşımız düğünde davul çalmaya benzemez. Bölgeyi rahatsız eden politikalar, ülkeye zarar verecek politikalar sürdürülmeye devam edilirse maden işçisinin, Zonguldak halkının dik duracağını herkes bilmelidir. Maden işçisinin ayakta olduğunun, gece uyumadığının, hakkını yedirmeyeceğinin bilinmesini istiyoruz. Maden ocaklarında atalarımızın, babalarımızın, kardeşlerimizin ölüm pahasına da olsa ülkemiz için bu kurumları yaşattığını hatırlatarak, bu tarihi sattırmayacağımızın da bilinmesini istiyoruz. TTK şöyle kurtulur böyle kurtulur diyenler, bizleri son derece huzursuz eden politikalar yürütüyorlar. Yılmak yok. Bize, kim, ne gözle bakıyorsa, bize kim nasıl davranıyorsa, bugünler onlara bunların cevabının verileceği günlerdir" dedi.

Yeraltında kömürün Türkiye’nin geleceği adına büyük önemi olduğunu ifade eden Çetin Altun, "Başbakan söz verdi, Bakan söz verdi, bu devlet sözüdür. TTK’yı eski günlerine döndürmek için hiçbir zorluk yoktur. Kazma, baret, çizme bize yeter. Bu ülkenin ihtiyacı kömürse, bu kömürü buradan çıkaracağız. Hiçbir zihniyet bizim kömürümüz dururken, bu kömürü çıkarmak pahalı diye karşımıza çıkmasın. Ne pahasına olursa olsun bu kömürü çıkaracağız. Yeraltı işçi açıkları nedeniyle üretim düşmüştür. Kendi beceriksizliklerini dile getirmeyenler, orası verilsin, burası verilsin diye de karşımıza çıkmasınlar. Hazırlığı da üretimi de biz yaparız. Birlik ve beraberliğimizi bozmadan kol kola maden işçilerinin nöbette olduğunu herkes iyi bilsin" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2005 Çarşamba 17:45:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?