3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

SP İl Divan toplantısı yapıldı

Saadet Partisi (SP) Zonguldak İl Divan toplantısı gerçekleştirildi. 

SP İl Divan toplantısı İl Başkanlığı binasında gerçekleştirildi. SP Zonguldak İl Başkanı Necdet Sarı, Necmettin Erbakan'ın cezasının kaldırılmasına sevindiklerini belirtti. Sarı, Erbakan'ın sadece cezasının kaldırılmasının yeterli olmadığını, en kısa zamanda gerçeğin ortaya çıkması, Erbakan'ın haksız yere bu durumlara düşürüldüğünün kendisine isnat edilen suçun sadece siyasi mülahazalardan kaynaklandığının anlaşılabilmesi için Refah Partisi davasının siyasi partiler yasasına göre Anayasa Mahkemesi'nin inceleyip karar vermesinin gerektiğini kaydetti. 

Sarı, "Bildiğiniz gibi milli görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Balıkesir Altınoluk'taki evinde çekmekte olduğu ev hapsi Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kaldırılmıştır. Bu karar milli görüş davası erlerini sevindirmiştir. Hayatı boyunca ülkesine hizmet etmekten başka düşüncesi olmayan, ülkesinin kalkınması için tüm ömrünü bu yolda harcamış, hakkın galip gelmesi için hiçbir şeyden yılmamış, tüm zorluklara göğüs germiş. Ömrünü ülkesine adamış halkın gözünde 'Efsane Başbakan' olmuş sayın Erbakan'ın sadece cezasını kaldırılması yeterli değildir. En kısa zamanda gerçeğin ortaya çıkması, Sayın Erbakan'ın haksız yere bu durumlara düşürüldüğünün kendisine isnat edilen suçun sadece siyasi mülahazalardan kaynaklandığının anlaşılabilmesi için Refah Partisi davasının siyasi partiler yasasına göre Anayasa Mahkemesi'nin inceleyip karar vermesi gerekmektedir" dedi. 

Necdet Sarı, bazı basın organlarında Cumhurbaşkanının, Necmettin Erbakan'ın cezasını kaldırmasını Cumhurbaşkanının "Hocasına hakkını ödediği" şeklinde yorumlarına "Yapılan bu af kişiye özel bir af değildir" diyerek, "Yıllardır cumhurbaşkanları bu tür afları uygulamaktadırlar. Bu af millet nezrinde açılan bir yaranın tedavisidir. Sayın Cumhurbaşkanı'nın hak ödeme, borcunu ödeme işine gelince bu hak ancak Mahkeme-i Kübra'da görülecektir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2008 Pazar 17:54:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?