3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Su borcu olanlara gözdağı

Kdz. Ereğli Belediyesi Mayıs ayı ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı öncesi konuşan Belediye Başkanı Halil Posbıyık Belediyeye su borcu olan ve kirasını ödemeyen iş yerleri hakkında yasal işlem başlatacaklarını söyledi.


Zonguldak'ın Ereğli ilçesi belediyesinin Mayıs ayı ilk toplantısı Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantı öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli'nin biran önce teşvik programı dahiline alınması gerektiğini aksi takdirde teğet geçmesi beklenen krizin Ereğli'yi kalbinden vuracağını ifade etti.

Kdz. Ereğli'de sıkıntıların hat safhada olduğunu vurgulayan Başkan Posbıyık, "Krizden önce bile ilçede nakit para sıkıntısı yaşanıyordu. Krizin etkisiyle ilçeye nakit para girişi iyice azaldı. Nakit para girdilerin çoğaltılması için çalışmaların biran önce başlanması şart. Eskiden krizlerden etkilenmeyen Ereğli artık maalesef teşvik programlarının getirilmesi için bakar oldu. Belediyeye gelen vatandaşları geri çevirmemek için vatandaşlara form verdik. Formlarını kabul ediyoruz. Onları bir nebze olsa kriz ortamında motive etmeye çalışıyoruz. Bazıları Ereğli dışından söylemlerde bulunuyor. İlçe dışında olup ta söylemlerde bulunmak kolay. Biz burada yaşıyoruz neyin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz" dedi.

Kdz. Ereğli'yi özellikle sahil bandını seyyar satıcıların işgal ettiğini belirten Posbıyık, "Yakın zamanda sahil bandı üzerinde büyük bir temizliğe başlıyoruz. Sahil bandı üzerinde kesinlikle 'mısırcı, baloncu' gibi seyyar satıcılara izin vermeyeceğiz. Çekek yerlerine oturma yerleri yapmışlar bunları buradan kaldıracağız. Buralar, alkol alınması için yapılan bir yer değil. Başka yörelerden gelen dondurmacıların satış yapılmasına izin verilmeyecek sadece lisanslı dondurmacılar satış yapabilecekler. Maalesef belediyenin sırtından geçinenler var.

İsmini vermek istemiyorum ama ilçe merkezinde mütevazı bir lokantanın belediyeye tam 30 bin TL borcu var. 2 bin TL su borcu olan esnafımızı artık borçlarını azda olsa ödüyor gözüyle bakar olduk. Çok sayıda yüksek miktarlarda belediyeye su borcu olan esnafımız var. Su borcu olan esnaflarımıza ihbar göndereceğiz. Eğer borçlarını yinede ödemeyen kişi babamın oğlu da olsa gözünün yaşına bakmayacağım. Belediye olan kira borçlarını ödemeyen dükkanlar var bunarlıda aynı şekilde ihbarda bulunacağız ve ödemedikleri takdirde iş yerlerini kapatacağız" dedi.


Posbıyık, belediyeye ait iş yerlerinin belediyeye sormadan, esnafın kendi kafasına göre devredildiğini belirtirken, artık belediyeden izin alınmayan iş yerler için devir işlemlerinin yapılmayacağını da sözlerine ekledi. Meclis toplantısı yoklamanın ardından gündem maddelerinin kabulü ile tamamlandı.
 

İha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 21:03:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?