3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Su motoru çalınmasın diye..

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesine bağlı köylerde artan hırsızlık olayları, köylüleri ilginç tedbirler aldırıyor.

Örmeci Köyü’nde, arızalanan su motoru ve parçalarının çalınması, kuyuya elektrik enerjisi verildiği izlenimi ile önlendi.


Gökçebey ilçesine bağlı Örmeci Köyü’nde arıza yapan su motoru, onarıldıktan sonra İl Özel İdaresi ekipleri ve köylüler tarafından keson kuyuya indirilmek istendi. İl Özel İdaresi çalışanları, motorda yaptıkları bağlantının ardından yapıştırıcı kullanarak, yapıştırıcının soğuması gerektiğini söyledi. Motor soğumaya bırakılınca, köylüler, motor ile bağlı su boruları ve kabloların çalınması endişesi yaşandı. Muhtar Muhammet Yan, Aza Metin Bayraklı ve köylüler Hüseyin Salman ile İsmail Uzunel, yaptıkları kısa süreli tartışmanın ardından kuyuya elektrik bağlandığı izlenimi vererek su motoru ve parçalarını hırsız yada hırsızlardan korudu. Ucu boştaki elektrik kablolarını bağlayan ve bir kağıt üzerine “Elektirik var! Yaklaşmayın” yazısını yazan köylülerden Hüseyin Salman, daha önce çevredeki bir çok kablonun kesildiğini ve su borularının söküldüğünü hatırlattı. Açıkta bırakılan kablo ve demirlerin hemen çalındığını vurgulayan Salman, “Açık ta bir şey kalmaya görsün. Hemen alınıyor. Bu motor köyün su ihtiyacı için gerekiyor. Kablolar, elektrik için lazım. İl Özel İdaresi görevlileri, yapıştırıcının soğuması gerektiğiğini söyleyerek, motorun kuyuya sabah indirilebileceğini ifade etti. Boştaki kabloları, birbirine bağlayarak, enerji olduğu izlenimini oluşturduk. Üzerine de yaklaşılmaması konusunda uyarı yazısı astık. Bunun bile etkili olacağını tahmin etmiyorum ama motoru sabaha kadar koruyacak başka bir yöntemimiz yok” dedi. Bir süre önce ineğinin çalındığını belirten köylü Usmail Uzunel ise, “Gündüz gözüyle ineğimiz çalındı. Bu motora ve arızasına para harcandı. Devletin parasına yazık günah. Biz tedbirimizi alıyorum. İnşallah yine de çalınmaz” dedi. Muhtar Muhammet Yan’da, motora 7 bin TL masraf yapıldığı, paradan çok susuz kalma endişesi yaşadıklarını söyledi.


Ertesi günü su motorunun bulunduğu kuyuya giden köylüler ve il özel idaresi yetkilileri, sağ sağlam buldukları motoru ve parçalarını yeniden kuyuya indirmeyi başarırken, köylü de suya kavuştu.

İha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 12:31:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?