3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Suç makinesi operasyonla yakalandı

Samsun'da bir zabıtayı öldürmek suçundan yattığı cezaevinden şartlı tahliye edilen ve 6 ayrı suçtan 6 yıldır aranan şahıs, Zonguldak polisinin 4 aylık çalışması sonucu gerçekleştirdiği operasyonda yakalandı.


Edinilen bilgiye göre, Sabahattin Balta sahte ismiyle Samsun'da yaşayan Yılmaz Tanrıkulu, ilk cinayetini 1994 yılında işledi. Tartıştığı Samsun Belediyesi'nde çalışan 53 yaşındaki Zabıta İlyas Sancar'ı öldüren 54 yaşındaki Yılmaz Tanrıkulu, yakalanınca çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Samsun Cezaevi'ne gönderildi. Burada uzun süre yatan Tanrıkulu, şartlı tahliye ile serbest kaldı ve memleketi Antalya'ya gitti. Antalya'da evden kaçan eşi nedeniyle tartıştığı damadını bıçaklayarak öldüren şahıs, daha
sonra yine Sabahattin Balta sahte kimliğiyle taşındığı Zonguldak'ta Abdurrahman Ünlü isimli bir genci öldürdü. Zonguldak, İstanbul, Antalya illerinde ateşli madde ve silah taşıma kanununa muhalefet ve sahte kimlik bulundurmak, yaralama gibi toplam 6 suçtan aranılan Tanrıkulu, ilk suçu işlediği tarihten itibaren 6 yıl boyunca kaçmayı başardı.


İstanbul, Samsun, Antalya ve Zonguldak Emniyeti boyunca yürütülen arama ve istihbarat çalışmalara rağmen Tanrıkulu, izini her seferinde kaybettirdi. Son olarak Kasım ayında Tanrıkulu'nun İstanbul'da olduğunu öğrenen Zonguldak polisi, geniş çaplı istihbarat ve arama çalışması başlattı. Yaklaşık 4 ay süren çalışma sonucunda Zonguldak polisi, Mart ayı başında Tanrıkulu'nun İstanbul'daki kesin adresini tespit etti.

Gönderilen sivil ekipler tarafından İstanbul'da yürütülen çalışmalar sonucunda Yılmaz Tanrıkulu, İstanbul Pendik ilçesi Velibaba Mahallesi'ndeki bir inşaattaki kulübede bulundu. Dışarı çıkar çıkmaz yapılan başarılı operasyonla yakalanan ve etkisiz hale getirilen Tanrıkulu, ardından Zonguldak'a getirildi. Şahsın, Zonguldak'ta alınan ifadesinde tüm suçları işlediğini kabul ettiği öğrenildi.

EŞİNİ VE KAYINVALİDESİNİ DE ÖLDÜRMEYİ PLANLAMIŞ
6 yıl boyunca nasıl kaçtığını ve cinayetleri nasıl işlediğini polise anlatan Yılmaz Tanrıkulu'nun 2 kişiyi daha öldürmeyi planladığını da itiraf ettiği öğrenildi. Tartışma sonucu evden ayrılan eşi Hatice Tanrıkulu ve kayınvalidesini de öldürmek istediği öğrenilen Yılmaz Tanrıkulu'nun, henüz fırsat bulamaması nedeniyle bu kişileri öldüremediği tespit edildi.


Yılmaz Tanrıkulu, ifadesinin alınmasının ardından Zonguldak Adliyesi'ne sevk edilerek, nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Tanrıkulu, burada tutuklanarak Beycuma M Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'na gönderildi.

İha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2008 Pazartesi 19:59:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?