7
Mayıs
2024
Salı
ZONGULDAK

Suç örgütü çökertildi

ZONGULDAK'TA ÇETE OPERASYONU

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, darp, tehdit, yaralama olayı gerçekleştiren bir çete çökertildi.

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından halk dilinde "Acılık Çetesi" olarak adlandırılan suç örgütüne yönelik operasyon yapıldı. KOM ekipleri tarafından sabah saatlerinde yapılan operasyonda ikisi kadın 20 kişi evlerinde gözaltına alındı. Acılık Semtinde, bir sokağın giriş çıkışını kapatan polis ekipleri buradaki vatandaşların kimlik bilgilerine baktı. Şahısların özellikle Acılık bölgesinde vatandaşların üzerinde baskı yaptığı ve uyuşturucuyu burada pazarladıkları belirtildi.

Örgütün uyuşturucu ticareti yaptığı, uyuşturucu ticareti ile kazandıkları para ile tefecilik yaptığı, darp, tehdit, yaralama olayına da karıştığı belirtildi. Çete üyelerinin ayrıca uyuşturucu maddeyi satmak için 2 adet ticari taksi tuttukları, uyuşturucuyu müşterileri bu araçlarda sattıkları öğrenildi. Çetenin uyuşturucu ticareti ile kazandıkları paralar ile tefecilik yaptıkları, köylüleri borçlandırarak zorla tarlalara kenevir ektirdikleri belirtildi.

Çetenin Zonguldak'ın Conosu olduğu kaydedilirken, gözaltına alınan E.İ.'nin Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez İlçe Üst Delegesi olduğu ileri sürüldü. Ayrıca E.İ.'nin çete lideri olduğu iddia edildi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan şahısların emniyette sorguları devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 12:57:00
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 21:01:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?