3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Sümeyye'nin annesinden şok ifade

Zonguldak'ta, yaklaşık 6 gün önce kaçırılan ve sonra boğazı kesilerek öldürülen üç yaşındaki Sümeyye olayı ile ilgili soruşturma sürüyor.

Cumhuriyet Savcılığı'nın, adli tıp kurumu ile kriminal laboratuvarı sonuçları ve telefon görüşmelerini içeren raporların ulaşmasının ardından iddianamesini hazırlayacağı öğrenildi.

Olay, Zonguldak'ın Kozlu beldesinde meydana geldi. Üç yaşındaki Sümeyye C., yaklaşık 6 gün önce akşam saat 17.30 sıralarında kaçırılmış ve aynı günün akşamı saat 21.30 sıralarında boğazı kesilerek cesedi çuval içerisinde bir çöp konteyneri yanına bırakılmıştı. 5 bin YTL fidye isteyen notun bırakıldığı olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

Olayla ilgili gözaltına alınan anne Ferdane C. ve komşusu Cihan B. tutuklanarak Beycuma Ceza ve İnfaz Kurumu'na gönderilmişti. Olayla ilgili birçok delil toplanmasına rağmen suç aleti bulunamaması ve şüpheli şahısların suçunu kabullenmemesi nedeniyle sır perdesi aralanamadı. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcılığı, adli tıpa gönderilen parçalar, kriminal laboratuvara gönderilen deliller ile ilgili raporlar ve telefon görüşmelerini içeren kayıtları bekliyor. Rapor ve kayıtların gelmesinin ardından savcılık iddianamesini hazırlayarak davanın başlaması için Ağır Ceza Mahkemesi'ne müracaat edecek.

Olayla ilgili anne Ferdane C. ile komşusu Cihan B.'nin ifadeleri de ortaya çıktı. Cinayeti işlediği suçuyla cezaevine gönderilen Cihan B.'nin cinayetin işlendiği gün Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessesesi'nde görevde olması gerektiği fakat hastalığı mazeret gösterek işe gitmediği ortaya çıktı. Bir hastane ya da sağlık ocağında kaydı olduğu ileri sürülen Cihan B.'nin ifadesinde cinayet suçunu ve ilişki konusunu da kabullenmediği belirtildi.

Cihan B.'nin ifadesinde "Benim olayla ilgili bir bilgim yok. Komşumuz Ferdane akşam saatlerinde bağırıp çağırmaya başladı. Eşimi ne olduğuna bakmaya yolladım. Bana çocuğun kaçırıldığı söylendi. Bende diğer komşular gibi çıkıp saatlerce çocuğu aramaya başladım. Bu sırada çocuğun cesedi bulundu. Olaydan birkaç saat sonra ben gözaltına alındım. Ferdane ile bir ilişkim yok. İftira atılıyor" dediği öğrenildi.

İfadesinde Cihan B.'nin kendisine cinsel anlamda ilgi duyduğunu ve yüz vermediğini anlatan Ferdane C.'nin de tehditler üzerine planı Cihan B. ile kurduklarını ve Sümeyye'yi kendisinin teslim ettiğini söylediği belirtildi. Olayın böyle sonuçlanacağını beklemediğini belirten anne Ferdane C.'nin "Cihan beni birkaç kez sıkıştırdı. Cinsel olarak bana ilgi duyuyordu. Bu isteğine cevap vermiyordum. Red ediyordum. Buna rağmen beni kötü kadın diye etrafa yaymakla tehdit etti. Zaten batak bir durumdaymış, 5 bin YTL lazımmış. Kocamdan para sızdırabilmek için çocuğumu kaçırılması planını yaptık. Öldürülmesi söz konusu değildi. Parayı aldıktan sonra çocuğumu bırakması konusunda anlaştık Çocuğumu Cihan'a verdim. Çocuğumun cesedi bulununca yıkıldım" dediği belirtildi.

Cinayetin ucu tırtıklı kesici bir aletle işlendiği kanaatine varıldı. Suç aletinin ucu tırtıklı bıçak ya da cam parçası da olabileceği belirtildi. Ferdane C.'nin evinde ucu tırtıklı bıçak bulunduğu, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 17:48:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?