3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Sürücülere broşür dağıtıldı

İçişleri Bakanlığı'nın, "Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Yolları Projeleri" kapsamında nisan ayında uygulamaya girecek olan "maddi hasarlı" kazalarla ilgili yönetmeliği anlatan broşür ve kaza tespit tutanağı sürücülere dağıtıldı. 

Buna göre, yönetmelik gereği, tarafların anlaşması halinde polis kazalara müdahale etmeyecek. 

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, Karayolları Trafik Kanunu'nun 81 ve 83. maddeleri kapsamında uygulamaya konulacak sadece maddi hasarla sonuçlanan trafik kazalarında tarafların anlaşmaları halindeki kazalara trafik zabıtalarının müdahil olmamasını öngören yönetmelik nedeniyle harekete geçti. 1 Nisan tarihinde yürürlüğe girecek olmasına rağmen birçok sürücünün haberi olmaması ve ne yapacağını bilmemesi üzerine Zonguldak Emniyet Müdürlüğü tarafından 5 bin adet broşür ve kazanın oluş şeklini belirten kaza tespit tutanağı bastırıldı. Kentin değişik bölgelerinde trafik ışıklarında ve ışıkların önündeki noktalarda broşürler uygulama havasında sürücülere dağıtıldı. Uyarı levhaları ve araçları ile tek şeride düşürülen yollarda yavaşlayan sürücülere, tarafların anlaşması halindeki kazalarda sürücülerin ne yapacağı, sürecin nasıl işleyeceğini anlatan ve kaza tespit tutanağının bulunduğu broşür verildi. Sürücüleri, 1 Nisan tarihinden sonra yanlarında tutanaklarının bulunması gerektiği konusunda uyaran ekipler, sürücülerin birçok kurala riayet etmesine şaşırdı. Ekipleri gören bazı sürücülerin ise polisleri görür görmez emniyet kemerlerini takmaları dikkat çekti. 

Yeni düzenlemeyi duyduklarını ama bilmediğini belirten sürücüler, polislere teşekkür ederek, dağıtılan broşürleri dikkatle okuyacaklarını ifade ettiler.

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2008 Pazar 14:02:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?