3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Susuzluk tehlikesi kapıda!

Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, Filyos Irmağındaki su rezervinin giderek azaldığına dikkat çekerek önlem alınmazsa yakında Gökçebey ve Çaycuma ilçelerinin su sıkıntısıyla karşı karşıya kalabileceğini kaydetti.

Filyos Irmağında su seviyesinin her yıl azaldığını ifade eden Düzlü, “Belde olarak yeni keson kuyu açtık. Ancak bu çalışmamız var olan gerçeği görmemezlikten gelmemize engel değildir. Doğal su kaynaklarımız yok. Suyu ırmaktan alarak hizmete sunmaktayız. Ancak ırmaktaki su seviyesi girerek düşmekte ve daralmaktadır. Bu konuda Çaycuma Belediye Başkanı Sayın Mithat Gülşen de girişimlere başladı. Susuz kalmamak için şimdiden önlemini almayı düşünmekteyiz” dedi.

Konu hakkında açıklama yapan Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Düzlü’nün teşhisini doğrulayarak, “Filyos Irmağında gözle görülür daralma var. Köprü Başı Barajı faaliyete geçtiğinde buradan su almayı planlıyoruz” dedi.

AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Ramazan Bostancı da yaptığı açıklamada; “Bazı gazeteler bölgede yaşanan su sıkıntısının nedeni olarak bizleri göstermiştir. Ancak bu tamamen yalandır. Gerçek olansa, su rezervlerindeki azalmadır. Her köyümüzde su tesisimiz mevcuttur. Bu konuda yatırımlarımız ve çalışmalarımız oldu. Ancak Irmak yatağında kum-çakıl tesislerinin de derinden çakıl almasıyla su seviyesi giderek aşağıya inmiştir.” dedi.

Düzlü, Gülşen ve Bostancı Filyos Irmağındaki su rezervinin giderek azaldığı konusunda aynı görüşü dile getirirken köprü ayaklarında su tutulması projesi de İl genel Meclisinde gündeme geldiği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2008 Pazartesi 15:27:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?