3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Süt sığırı işletmesi açıldı

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde süt sığırı işletmeciliği tesisi açıldı 

Gökçebey ilçesinde Mahir Özdemir ve Zeki Kılıçarslan isimli çiftçiler tarafından ilk kez süt sığırı işletme tesisi kuruldu. Tesis hakkında bilgi veren Kılıçarslan, 50 den fazla hayvanın bulunduğu tam kapasite olarak tesisin faaliyete geçmesinin ardından günde 700 litre süt hedeflendiğini kaydetti. 

Gökçebey Tarım İlçe Müdürü İrfan Soysal, tesisi gezerek, tesis hakkında bilgi aldı. Soysal “Bu süt sığır işletmeciliği Zonguldak Damızlık Süt Sığır İşletmeciliği birliğinin üyedir. Tesis, ortakların kendi imkanları ile yapmış olduğu örnek teşkil etmektedir. Bu tesiste arkadaşlar, hayvanlarının büyük bir kısmının kaba yem ihtiyacını kendi arazilerinde yetiştiriyorlar. Bu da maliyetlerini düşürdüğü gibi süt verme verimliliğini de arttıracaktır. Buradan 300-350 litre süt alınmakta, tesis tam kapasiteyle çalışmasının ardından zaman 600-700 litre civarında süt elde edilmesi mümkündür. Tesiste bulunan anne hayvanların düve ismini verilen dişi yavruları da kullanılırken, erkek hayvanlarda etinden faydalanmak için besleniyor.

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 17:01:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ekim su IP: 78.166.57.xxx Tarih : 1.12.2008 11:38:07

göçebey için iyi bir gelişim ama daha çok faaliyet gerekiyor gökçebey adına.bence çok geç kalındı ve hemen tekrar yapılanması gerekiyor diğer ilçeler göz önüne alınırsa benım fikrimce... daha çok zamana ihtiyacı var çok yavaş bir ilçe.neyse hayırlı uğurlu olması dileğiyle:)Umarım gökçebey kabuğunu çatlatmaz KIRAR!!!