3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Suudi prensine Devrek bastonu

Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın oğlu Prens Abdülaziz, dünyaca ünlü Devrek bastonuna hayran kaldı.

Turizm ve Kültür Bakanı Günay tarafından, yılan motifli ve 925 ayar gerçek gümüşten yapılan baston, Prens Abdüllaziz’e hediye edildi.

Sınırlı Sorumlu (SS) Devrek Baston ve El Sanatları Küçük Sanat Kooperatifi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın davetlisi olarak Suudi Arabistan’a düzenlenen Jenadriye festivaline onur konuğu olarak katıldı.

Türkiye genelinde belirlenen yöresel ürünlerin üretim ve tanıtımının yapıldığı sınırlı sayıdaki katılımcılar arasında bulunan baston ustaları, festivalde yoğun ilgi görürken, bastonlar Suudi Arabistan Prensi Abdülaziz ile Kültür Bakanı İyad Emin Medeni’yi hayran bıraktı. Standı Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Kültür ve Turiz Bakanı Ertuğrul Günay ile birlikte gezen Prens Abdülaziz ve Bakan Medeni ilgiyle bastonları inceledi.

Suudi Adabistan Kralı Abdullah'ın oğlu Prens Abdülaziz, baston ustası Erol Dedemen tarafından özel olarak yapılan 925 ayar gerçek gümüşün kullanıldığı, gövdesine yılan motifin işlendiği bastonu satın almak istedi. Baston ustası Dedemen tarafından anlatılan bastonun özellikleri dikkatle dinleyen Prens Abdülaziz’e, beğendiği yılan motifli bastonTurizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay tarafından hediye edildi.

Baston ustası Dedemen, Prens Abdülaziz’in bastonu yapması nedeniyle kendisine, hediye etmesi nedeniyle de Bakan Günay’a teşekkür ve şükranlarını sunduğunu ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2008 Çarşamba 19:13:23
Güncelleme :12 Mart 2008 Çarşamba 19:16:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?