3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

'Takip' sözü verdi

MİLLETVEKİLİ ERDOĞAN, KURUMLARIN SORUNLARI DİNLEDİ

AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, kurumları ziyaret etti. Kurumların talep ve isteklerini dinleyen Erdoğan, sorun çözümü noktasında Ankara’da yetkili kurumlarda takipçisi olacağını söyledi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bazı kurumları ziyaret etti, Milletvekili Erdoğan, Kdz. Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak ve Sağlık gurup Başkanı Dr. Murat Hakkı Kavak’ı ziyaret ederek sorunları ve taleplerini dinledi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Erdoğan, Ereğli Sağlık Gurup Başkanı Dr. Murat Kavlak’ı ziyaretinde, Ereğli’ye hastane yapmak istediklerini, arsa sorunu nedeniyle hastane yapımına başlayamadıklarını ifade etti.

Sağlık Gurup Başkanı Dr. Kavlak’ın Kavaklık mahallesindeki Sağlık Ocağı’nın yanına 112 Acil Servis ambulansları için yer yapmak istediklerini söyleyerek, ödenek çıkartılması için Milletvekili Erdoğan’dan destek istedi. Erdoğan’da ödenek konusunda talepte bulunulmasını isteyerek, kendisinin de konuyu takip edeceğini ifade etti.

Karadeniz Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak ile Emniyet Amiri Burak Bal’da ziyaret eden Milletvekili Erdoğan ilçeye kurulması istenen Mobessa sistemi için kendisinin de sanayici ve işadamı kimliğiyle de gerekli katkı sunmaya hazır olduğunu söyledi.

Daha sonra Ereğli Belediyesi’ne giden Erdoğan, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a talepte bulunduğu konuların süreci hakkında bilgiler verdi. Erdoğan Devlet Demiryollarına ait Kemer’deki arsanın hazineye devri konusunda yaşanan sıkıntının ilgili bakanlık tarafından çözüldüğü belirterek “Yeni bir problem çıkmaması için Geçen hafta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığımız gezi sırasında burasını kendisine anlattım. Sayın Başbakanımız da bize bu konuda yardımcı olacağını, sorun oluştuğu noktada devreye gireceğini söyleyerek bizleri açıkça rahatlattı” dedi.

Kemer’deki araziye Adliye Sarayı ve Hükümet konağı inşa etmek istediklerini anlatan Erdoğan, “Öncelik verdiğimiz Adliye Sarayı Binası’nın yapılması için gerekli ödenek hazır. 2010’da temelini atmayı hedeflediğimiz binayı aynı yılın sonunda tamamlamak istiyoruz. Hükümet Konağı, okul ve hastane gibi yatırımlar için de merkezi bütçeden ödenek isteyeceğiz. Kepez Mahallesi’nde yapılması planlanan ve ilk üç ihalesi iptal edilen Anadolu Lisesi binası için açılacak yeni ihale dosyası Milli Eğitim Bakanı’nın onayını bekliyor. Bazen çok şansızlıklar yaşıyoruz. Ormanlı’da ki liseyi 3 trilyona bir yıl içerisinde tamamlarken, maalesef 3 yıldır Kepezdeki okulu müteahhitlerin bir birini şikâyet ederek, mahkemeye gitmeleri sonucunda yapamıyoruz” dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Ömerli Mahallesi’ne yapılması planlanan TOKİ konutları için yetkililerle görüşmelerin devam ettiğini, burada verilecek arazi karşılığında TOKİ’den Ereğli’ye öğrenci yurdu yapması için talepte bulunduklarını anlattı.

Öğrenci yurdunun Kredi Yurtlar Kurum’una aylık yaklaşık 100 bin TL bedelle kiraya verileceğini hatırlatan Posbıyık, belediyeye de önemli derecede gelir imkanı sağlanacağını ifade etti. Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık’ın, ilçeden deniz yolu ile yolcu taşımacılığı yapılması konusunda vatandaşlardan kendisine yoğun talepler geldiğini bu noktada İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ile işbirliği yapmak istediklerini söylemesi üzerine Erdoğan, “Bu konuda bir anket çalışması yapılsın. Yolcu portföyü oluşturulduktan sonra gerekirse İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile görüşmenizi sağlarız. Birlikte gideriz. Konuyu Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile de paylaşırız. Deneme mahiyetinde seferler başlayabilir. Ve çokta güzel olur” dedi.

AK Parti Zonguldak milletvekili Fazlı Erdoğan ilçedeki son ziyaretini Ereğli Kaymakamı Osman ekşi’ye yaptı.

MİLLETVEKİLİ ERDOĞAN, KURUMLARIN SORUNLARI DİNLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2009 Pazartesi 19:07:01
Güncelleme :20 Ekim 2009 Salı 02:02:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?