3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Talihsiz madenciye son görev

Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessesesi Asma Dilaver İşletmesi 5 Nolu ocakta şılam patlaması sonucu meydana gelen göçükten 60 saat sonra ölü çıkarılan işçi Raif Karaman(34) bugün toprağa verildi.

Asma Dilaver İşletmesi'nde şılam patlaması sonucu göçük altında kalan Raif Karaman'ın cenazesi, Atatürk Devlet Hastanesi morgundan alınarak Çaycuma ilçesine bağlı Nebioğlu beldesine getirildi. Raif Karaman için bugün öğle saatlerinde Karaevli Geriş Mahallesi'ndeki evinin önünde bir tören düzenlendi.

Törende Raif Karaman'ın ailesine baş sağlığı dileyen Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramazan Denizer, "Acımız gerçekten büyük. Dün Nami Yılmaz arkadaşımızı, bugün de Raif Karaman arkadaşımızın cenaze törenine geldik. Madencilik gerçekten zor bir meslek ama biz kendimiz için, ailemiz için ve çocuklarımız için bu mesleği sürdürmek zorundayız. Raif Karaman'a rahmet, ailesine sabır diliyorum" dedi.

Karaevli Geriş Mahallesi Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından köyün geleneğine göre işçinin son giydiği montu ve Türk bayrağı Karaman'ın tabutuna konuldu. 1983 yılında aynı işletmede şılam patlaması sonucu 37 yaşında ölen babası Hüsnü Karaman'ın mezarının bulunduğu Bayrambeyoğlu Aile Kabristanlığı'na getirildi.

Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer'in katılımıyla kılınan cenaze namazının ardından Karaman dualar ve gözyaşları arasında defnedildi. Raif Karaman'ın eşi, annesi ve aile yakınları sinir krizleri geçirdi. Raif Karaman'ın, yıllar önce ölen babası Hüsnü Karaman'ın yerine TTK'ya işe alındğı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 18:02:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yüksel özdemir IP: 88.247.141.xxx Tarih : 7.01.2008 21:27:49

ALLAH rahmet etsin inşallah böle bir olay bi daha yaşanmaz