3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Tanju'dan Eşref'e ziyaret

Eski milli futbolcu ve Avrupa Gol Kralı Tanju Çolak, Site Dostluk Turnuvası'nın açılışını yapmak üzere geldiği Zonguldak'ta Belediye Başkanı İsmail Eşref ve Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet Sağlam'ı ziyaret etti.


Belediye Başkanı İsmail Eşref'i ziyaretinde basın mensuplarına açıklamada bulunan Tanju Çolak, belediyelerin gençleri spora yönlendirme görevinin bulunduğunu söyleyerek, "Belediyeler, gençlerimizi spora yönlendirmelidir. Belediyeler vatandaşların mutluluğunu, huzurunu düşünmeli, onların daha güvenli, sağlıklı, trafik sorunlarından uzak bir hayatını sürdürmelerini sağlamalıdır. Bu yüzden başkanım bu konuda birazcık yardımcı olacak. Kentin ileri gelenleri, sanayicileri ve işadamlarının da bu konuda taşın altına elini koymaları gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Ligle ilgili de değerlendirmede bulunan Tanju Çolak, "Beşiktaş'a hayırlı olsun. Beşiktaş'ın şampiyonluğu hakikaten kolay oldu. Sivasspor ve Trabzonspor'un yerinde Galatasaray ya da Fenerbahçe olsaydı Beşiktaş bu kadar kolay şampiyon olabilir miydi ? Beşiktaş, hak ederek şampiyon oldu. Takım oyunu oynadılar. Birliktelik, beraberlik ve istemek de çok önemlidir. Beşiktaş, bunu başardığı için şampiyon oldu. Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde ne yapacağı soru işareti. Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yien iyi şekilde temsil etmesi için yabancı oyuncularını değiştirmesi lazım. Burada Mustafa Denizli'nin tecrübesi, enerjisi, olaya bakış açısı da çok önemli. Mustafa Denizli'nin de en kısa zamanda imza atıp, takımını en iyi şekilde Şampiyonlar Ligi'ne hazırlaması lazım. Takımını kurması ve organize etmesi lazım" dedi.


Sivasspor'un ligi ikinci bitirmesinin de önemli bir başarı olduğunu ifade eden Tanju Çolak, "Sivasspor, kendi hataları nedeniyle şampiyon olamadı. Sivasspor, ligi ikinci bitirerek Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi'nde temsil etme hakkı kazandı. Sivasspor'un bu kadar küçük bir bütçeyle, büyük bütçelerin, markaların olduğu bir ligde ikinci olması da önemli bir başarıdır. Yalnız Sivasspor'un Bilica'yı satmasına, takviye yapması gerekirken elindeki iyi futbolcularını satmasına anlam veremiyorum. Amaçlarının dışına çıkmak üzereler. Takviye yapmaları lazım ki Şampiyonlar Ligi'nde en iyi şekilde bizi temsil etsinler" diye konuştu.

Herkesin futbol hakkında konuşmasını eleştiren Çolak, "Galatasaray, Fenerbahçe ile ilgili soruları cevaplamak istemiyorum. Bunlar aşıyor bizi. Galatasaray ve Fenerbahçe'yi televizyonlarda her zaman konuşuyoruz. Televizyonda futbol oynayan da oynamayan da, bilen de bilmeyen de, emeği olmayan da konuşuyor. Ben doktor veya mühendis olamam. Ama Türkiye'de herkes futbolu biliyor. Ama ne kadar biliyor" ifadelerini kullandı.

İha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 19:29:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?