6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

Taraftar kar temizledi

Zonguldak'ta aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı sırasında objektiflere ilginç ve renkli görüntüler yansıdı.

Kar yağışının etkisini sürdürdüğü Zonguldak'ın Kilimli beldesinde karla mücadele ekipleri, dik ve virajlı yollarda hayati riske rağmen çalışmalarını sürdürüyor. Dev iş makinelerinin zincir takılı lastikleri bile zorlu yollarda patinaj yapmaktan kurtulamazken, ekipler araçların yolu daraltacak şekilde park edilmiş olmasından yakındı.

Öte yandan oyun oynayarak karın keyfini süren çocuklar ise çalışmaları yerinde inceleyen Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir'den yolların açılmamasını istedi. Çizme giyerek ailesinin ihtiyaçlarını karşılamaya hazır olduğunu belirten bir çocuğun talebine ise Başkan Özdemir, "Kardan en çok çocuklar memnun oluyor ancak onlar istemese de yolları açmak zorundayız. Yine de bir yandan biz açıyoruz, hemen ardımızdan kar yağışı tekrar yolları kapatıyor. Üzülecekleri fazla bir şey yok" dedi.

Bazı esnaf ve vatandaşlar da karla mücadele ekiplerinin eleştirilmesine tepki gösterdi. Bir esnaf, "Ekiplerin sabahın erken saatlerinden gece saatlerine kadar çalıştığını görüyoruz. Buna rağmen nasıl bu kadar acımasızca eleştirilebilirler? Neden zorluk çıkarılır? Bu bir afet, sabretmesini de bileceğiz. Canla başla çalışan karla mücadele ekiplerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

TARAFTAR KAR KÜREDİ

Öte yandan bölgede oynanması planlanan tüm amatör maçlar da kar nedeniyle iptal edildi. Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı'nda kar yağışı nedeniyle tehir edilen Zonguldak Kömürspor ile Kozlu Belediyespor maçı öncesinde ise renkli görüntüler ortaya çıktı.

Taraftarlar, sporcu ve saha görevlileri ile birlikte saatlerce sahada kar küredi. Yeşil zemin birkaç kez görünmesine rağmen maça elverişli hale getirilemedi. Çalışmalarda su içinde kalan ve üşüyen taraftarlar ise belde merkezinde tezahüratlar eşliğinde tur
atarak ısınmaya çalıştı.

KALDIRIM TİMLERİ BUZ KIRIYOR

Bu arada Kilimli Belediyesi'nde çalışan işçilerden ise kaldırım timi kuruldu. Yaklaşık 10 kişilik ekip, küreklerle belde merkezinde kaldırımların üzerindeki kar ve buzları temizliyor. Belde esnafının da destek verdiği tim, günde yüzlerce metre kaldırımı kar ve buzdan temizliyor.

İstenmeyen olaylara fırsat vermemek amacıyla kaldırımların kar ve tuzdan temizlendiğini anlatan Özdemir, "Özellikle şehir merkezinde ve merkezi bölgelerde, yani Cumhuriyet ve Atatürk Caddelerinde kaldırımları temizleyici ekip çalıştırmaktayız. Yaklaşık 10 kişilik bir ekiple çalışmalar sürüyor. Esnafın iş birliğiyle bu çalışmaları da hızlı yürütüyoruz. Esnafa da teşekkür ediyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2012 Cuma 12:29:26
Güncelleme :4 Şubat 2012 Cumartesi 18:57:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?