3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Taraftarın darp edilmesine tepki

Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Zonguldakspor’un hafta sonunda konuk olduğu Devrek’te formalı taraftarın darp edilmesine tepki gösterdi.


Zonguldak belediye Başkanı Secaattin Gonca yaptığı açıklamada, Zonguldakspor’un forması bulunan taraftarın darp edilmesinin çirkin bir olay olarak nitelerken, saldırıda bulunanları kınadı. Zonguldakspor taraftarına atılan yumruğun Zonguldak’a atılmış saydığını ifade eden Gonca, “Devrek Belediyespor tabiî ki Zonguldakspor’da karşı çıkacaklar aslanlar gibi oynayacaklar, o formayı giyinen oyuncularda takımları için mücadeleleri gösterecekler. Ama biz konunun o noktasında değiliz. Devrek Belediyespor taraftarı, Zonguldakspor’un şanlı madenci arması olan, herkesin madenci kanı var dediği formayla koşan o taraftara yumruk, tekme atan kişiyi kınıyorum. Zonguldaspor taraftarına atılan yumruk Zonguldak’a atılmıştır. Devrek Belediyespor’un Zonguldakspor’u yenip yenmemesinin hiçbir önemi yok. Tabiî ki Devrek Belediyespor taraftarları takıımlarına destek olacak. İkinci yarıda güzel oynadılar ama, o küfürler yumruklar yakışmadı. Çünkü Zonguldakspor yalnız. ‘Zonguldakspor’un iyi gününde kötü gününde yanındayız’ diyen bu taraftarları, takımlarına sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi


‘BACA TÜTÜYOR’
Zonguldakspor’un kadrosunun yetersizliğini eleştirenleri destek olmaya çağıran Gonca, belediye imkanları ile takımın ancak bu kadar yürütebildiklerini kaydetti. Zonguldakspor’a destek için kimsenin elini taşın altına koymadığını vurgulayan Gonca, “Zonguldakspor’un kadrosunun yetersiz olduğunu, takımın daha güçlü olması gerektiği söyleniyor. Bunu 5 yaşındaki çocukta biliyor. Bakın Fener’den geçerken o kulübün bacasına bakın, o baca tütüyor orada, kapısı açık. Eğer ben Zonguldak Belediyespor’u ligden çekmeseydim, Zonguldakspor’a destek vermeseydim, bu eleştirdiğimiz takımda sahaya maalesef çıkmayacaktı. Şuna kadar Zonguldakspor’a dışarıdan verilen desteği net bir şekilde açıklıyorum. Üzerine de kim ne almak istiyorsa alsın. Sendikadan 10 milyar para gelmiştir. Transfer sezonunda Uğur’un peşinatını Ticaret ve Sanayi Odayı Başkanı Salih Demir vermiştir. Geçtiğimiz hafta sıkışmıştık Ak Parti eski İl Başkanı Celil Uzun 10 milyar yardımda bulundu. Onun dışındaki tüm paralar Zonguldak Belediyesi Başkanı olarak bizim tarafımızdan temin edilmiştir. Öğlen yemeği kulübe, Zonguldak Belediyesi tarafından gitmektedir. Bu kentte bir tek Zonguldak Belediye Başkanı mı varım? Belediyespor’u ligden çektim birileri eline cebine atsın” diye konuştu.


‘ÜÇÜNCÜ LİGE ÇIKACAĞIZ’
Takıma yardımların siyasi nedenlerden yapılmadığını ileri süren Gonca, takımın gerekli desteği görmesi halinde 3. lige çıkacağını inandığını da kaydetti. Gonca, “Zonguldak ili sadece merkezden ibaret değil. İlçelerde bu Zonguldak’ın öz değerleri. Birilerinden jest beklerim. Birileri de takımları ligden çekseydi bu takıma yazık değimli.Bu takım başarılı olacaktır. Açık ve net ifade ediyorum. Bu takım Üçüncü Lige çıkacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Kuşkusu olanlar var ise tribüne gelmeyenlerdir. Sendika Salonu’nda Genel Kurul’da dedim ki bu takımla ilgili konuşacaklar, eleştirilecekler varsa eğer lütfen burada konuşsun dedim. 56 kişi vardı Genel Kurul’da. O gün bana senin seçimin var niye Zonguldakspor’la uğraşıyorsun dediler. Birileri acaba bunun için mi Zonguldakspor’a destek olmaktan kaçıyor. Siyaset meydanına çıkanlar Zonguldakspor adına ahkam kesmesinler. Ben bürokraside Zonguldakspor adına Genel Müdürlüğü kaybettim. Gerekirse de Belediye Başkanlığını kaybedeyim feda olsun Zonguldakspor’a. Bazı esnaf arkadaşlarımız gerekirse isimlerini de açıklayacağım. Kendilerine telefon açıldığı zaman “Bana ne Zonguldakspor’dan” diye telefona çıkmayan insanlar var. Bu ilde kazananlar, yaşayanlar sahip çıkması lazım Ereğlisi, Çaycuması, Devrek’i ile.. Siyaset yapanlar gidip ilçelerinden mi oy isteyecek, merkezden oy istemeyecekler mi ? Yarın Siyaset meydanına çıkanlar Zonguldakspor adına ahkam kesmesinler. Şimdi konuşsunlar” dedi. Zonuldakspo’un tüm takımların ağabeyi olduğunu hatırlatan Gonca, hiçbir zaman da sahipsiz kalmayacağını vurguladı. Takıma ve kulübe her dönem sahip çıkacak insanların bulunacağına inandığını vurgulayan Gonca şöyle devam etti:


“Bugün Galatasaray, Fenerbahçe gibi takımların başına gelen mağlubiyetler Zonguldakspor’un da başına gelmiştir bundan sonra da gelebilir. Sebebi Zonguldakspor profesyonel ligden amatör kümeye düşmüştür. Zonguldakspor’un karşısına rakip olarak çıkan takımlar kendilerini göstermek için daha farklı motive oluyorlar. O da Zonguldakspor’un büyüklüğünden kaynaklanıyor. Zonguldakspor bütün amatör takımların abisidir. Üçüncü Lig terfi maçlarına gitmesi gereken takım varsa eğer bir tek Zonguldaspor’dur. Zonguldakspor’a gerekli olan 5-6 transferi alacak yürekli insan bizden başka kimse çıkmayacak. Ben Zonguldak Belediyesi’nin içinde bulunduğu tüm kıt imkanlara rağmen bütün desteğimi Zonguldakspor’a veriyorum. 5-6 tane baba sporcuyu getirecek yürekli insan çıkıp biz sahip çıkmak istiyoruz diyorsa Kulüp Başkanı Ramis Muslu’yla da görüşerek gerekli olan her şeyi ilgililere teslim etmeye hazırız. Adam gibi, bugüne kadar olduğunu gibi onlara sahip çıkacağız. Birkaç kişi haricinde kimse adam gibi sahip çıkmıyor. Zonguldakspor’u kimse sahipsiz bırakmayız Zonguldaksporlu futbolcularla bu hafta içi özel bir görüşme yapacağım. Herkesi Zonguldakspor’a karşı motive olmaya davet ediyorum. Ama motive olmanın yanında Zonguldakspor’un şansı geçmisini kenara bırakıp yabancıymış gibi bu takıma karşı tavır alan kim olursa olsun, yakınım da bile olsa onları kınıyorum.”

İha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 19:20:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?