3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Tarım havzaları tanıtım toplantısı

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından Bakacakkadı Beldesi 100. Yıl Atatürk Hizmet Köyünde Tarım Havzaları Tanıtım Toplantısı düzenlendi.


Toplantıya Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü (TÜGEM) Genel Müd Yardımcısı Adnan Gültek, Zonguldak Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Tarımsal Arazilerin Değerlendirilmesi (TAD) Daire Başkanı Hasan Dursun, Batı Karadeniz Havzası içerisinde yer alan illerin Vali Yardımcıları, Havzada yer alan il ve ilçe tarım müdürleri katıldı. Zonguldak İl Tarım Müdürü Yusuf Akın yapmış olduğu konuşmada İl Tarım Müdürlüğü olarak personel yetirsizliğinden yakındı.

Akın, “Ben 38 yılını Tarım Bakanlığı’nda geçirdim. 45 yıldır hep söylene gelen bir üretim planlaması vardı. Bu üretim planlaması hayata geçiriliyor” dedi. Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü (TÜGEM) Genel Müd Yrd. Adnan Gültek, şuana kadar yapılması gereken bir çalışma olduğuna değinirken, Tarımsal üretimde bu modelin işleyeceğini ifade etti.

Zonguldak Vali Yrd. Cemalettin Özdemir ise, projenin uygulamalarıyla ülke insanının modern tarımla buluşturma yolunda önemli adımlar atılmış olacağını ifade etti. Tarımsal Arazilerin Değerlendirilmesi (TAD) Daire Başkanı Hasan Dursun ise Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından çalışması yürütülen Tarım Havzaları ile ilgili geniş bilgiler verdi

İha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 19:07:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?