6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

Tarım İl Müdürlüğü’de büyük kan kaybı

ZONGULDAK TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ’DE BÜYÜK KAN KAYBI

Zonguldak İL Tarım Müdürülğü'nden tayini çıkan 4 kişi için veda yemeği düzenlendi. İftar vakti düzenlenen yemekte, Zonguldak, il ve ilçe tarım müdürlüklerinde çalışan müdür ile personeller bir araya geldi.

Zonguldak İl Tarım Müdürlüğü Proje İstatistik Şube Müdürlüğü’nde görevli Teknik eleman Bilgisan Yılmaz Batman Destekleme Şube Müdürlüğü’ne, Bahadır Sağlam, Bayburt Bitki Koruma Şube Müdürlüğü’ne atanırken, Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü veterinerlerinden Nezahat Taşkoyan’ın, Gümüşhane İl Müdürlüğü’ne, Çaycuma İlçe Tarım Müdürü Aydın Çelik’in ise Urfa Proje Şube Müdürlüğü’ne tayini çıkmıştı. Pazartesi günü çalıştıkları kurumlardan ilişiğini kesecek olan 4 kişi için Zonguldak’ın Kozlu Beldesi’nde bulunan Öküşne Restaurantta veda yemeği düzenlendi. İftar vakti düzenlenen yemeğe tayini çıkan Aydın Çelik, Nezahat Taşkoyan, Bahadır Sağlam ve Bilgisan Yılmaz’ın yanı sıra Zonguldak İl Tarım Müdürü Hacı Arap Şanlı, İl Tarım Müdürlüğü Proje ve İstatistik Şube Müdürü Uğur Mert Güçlü, Hyavan Sağlığı Şube Müdürü Osman Nuri Ünivar, Bitki Koruma Şube Müdürü Erdem Girgin, Ereğli İlçe Müdürü Mustafa Demir, Devrek İlçe Müdürü Şule Kafkaslı, Gökçebey İlçe Müdürü Sevim Küçükberber, Ereğli Eski İlçe Müdürü Ahmet Kızmaz, il ve ilçede görevli çok sayıda personel katıldı.

KOZMİK ODA BENZETMESİ

İftar yemeğinin ardından konuşma yapan Proje ve İstatistik Şube Müdürü Uğur Mert Güçlü, tayini çıkan Bahadır Sağlam ve Bilgisan Yılmaz’ın şubelerindeki görevini, kozmik odaya benzetti. Sağlam ve Yılmaz'ın tayinlerini bölge ve şube için büyük bir kayıp olduğunu belirten Güçlü, “Aramızdan ayrılacak arkadaşlarımızın hizmetleri için teşekkür ederiz. İl Müdürlüğü, ilçe müdürlüğü ve bölgemiz adına büyük kayıplar. Ama gidecekleri yerler için kazançlar. Bu arkadaşlarımız, bizim şubenin kozmik odasındaki arkadaşlar” dedi.

EN ÇOK GEZEN MÜDÜRDEN ÖĞÜTLER

Zonguldak Tarım İl Müdürü Hacı Arap Şanlı, kısa bir zaman önce görevine başlamasına rağmen sıcak bir çalışma ortamı ile karşılaştığını söyledi. Tayini çıkanların başarılı çalışmalarını gittikleri yerlerde de göstereceğine inandığını belirten Şanlı, şöyle öğüt verdi;

“İyi insanlar iyi yerlere layıktır. Aramızdan ayrılan arkadaşlarımız, Tarım il ve ilçe müdürlüğü yükünü çeken arkadaşlarımızdan dürdüydü. Bu arkadaşlar adına seviniyor, ilimiz ve müdürlüğümüz adına üzülüyorum. Bu vatana, her köşesinde hizmet etmek gerekiyor. Arkadaşlarımızın çalışkanlık ve dürüstlüklerinden şüphem yok. Ama her yer Zonguldak değil. Doğru bildiğinizi yapın. Gitmek ayrı, gelmek ayrı dert. Demirel’e yetişemesek de, çok gidip geldik. Olumsuzluklarla karşılaştığınızda hayatı sevin. Mücadele edin, başarı gelecektir. Çalışan adamın başımın üstünde yeri vardır. İyisi kötüsüyle, delisi akıllısı ile, beceriklisi beceriksizi ile çalışan herkes dostumuzdur. Bu kurumda en çok tayini çıkan, zorlanan kişilerden biri benimdir. Ama yine de yaptıklarımdan pişman değilim. İyi ki yapmışım. Eğiyorlar ama bir türlü kıramıyorlar. Personele iyi davranırsanız, iş üretir, verim alırsınız. Sizi yüceltir. Yoksa sizi köstekler, başarınızı engeller. Ceza haricinde de yapacağınız bir şey olmaz. Köylerde uzman çavuş kadar değerimiz yok ama ülkemizin sağlıklı beslenmesi için elimizden gelen yapmaya devam edelim. Bugün çok fazla önemini bilmiyorlar ama belki ilerleyen dönemlerde anlaşılacak.”

Tayini çıkanlardan Çaycuma İlçe Tarım Müdürü Aydın Çelik, Zonguldak ilk görev yerini olduğunu ifade etti. Son 2 günde 2. veda yemeği olduğunu belirten Çelik, İlk kez tayinim çıktı. Son iki günde ikinci veda yemeğimiz düzenlendi. Bölgedeki tarım ve hayvancılık ile bağlantılı olarak hastalıkların en yoğun olarak görüldüğü ilçelerden birinde görev yaptım. Belki de kimsenin gitmek istemediği bir yere tayinim çıktı. Herkesi beklerim, kapım sonuna kadar açık. Allah bizleri ve tayini çıkan arkadaşlarımızı utandırmasın” diyerek arkadaşlarından helallik istedi. Yaklaşık 12-13 yıldır Zonguldak’ta görev yaptığını anlatan Bahadır Sağlam, “Zonguldak’ta emekli olacağımı düşünüyordum. Nasip Değilmiş. Kendi veda geceme katılacağımı düşünmüyordum” diyerek, geceye katılanlara teşekkür etti.

ENTERASAN TAYİN HİKAYESİ

20 yıldır Zonguldak’ta görev yaptığını belirten Bilgisan Yılmaz, Zonguldak’a da ilginç bir şekilde tayin olduğun ifade etti. O dönemde Zonguldak’ın ilçesi olan Bartın doğumlu olması nedeniyle bin bir zorlukla Zonguldak İl tarım Müdürlüğü’ne tayinin yaptıran Yılmaz, dönemin il müdürünün görevlendirmesi ile Bartın’da göreve başlamayı beklerken, 20 yıldır Zonguldak’tan tayin yapılamadığını kaydetti. Yılmaz, ilginç tayin hikayesini şöyle anlattı;

“Elazığ Maden’de 3 yıl görev yaptım. Bin bir güçlük ve zorlukla, o dönemlerde memleketim Bartın ilçesinin bağlı olduğu Zonguldak iline tayinimi yaptırdım. İl Müdürlüğü görevlendirmesi ile Bartın’a naklimi yaptırıp, görevime başlayacağım heyecanı ile Zonguldak’a dönüyordum. Yolda Bartın’ın il olduğu haberini aldım. Bizim tayin işi yattı. 20 yıldır burada kaldım. Askerliğime buradan gittim, geri döndüm, çalışmamı sürdürdüm. Evliliğimi burada yaptım. Burası da memleketim olmuştu. Şimdi zorunlu görev için Batman’a gidiyorum ama tayinim çıktığına çok şaşırıyorum. Halen daha inanamıyorum. Nasip olursa tekrar buralara gelmeyi düşünürüm.”

Konuşmaların ardından tayini çıkan personele, İl Müdürü Hacı Arap Şanlı, ilçe, şube müdürleri ve mesai arkadaşları tarafından teşekkür plaketi, altın, dünyaca ünlü Devrek bastonu ve çeşitli hediyeler verildi.

 

ZONGULDAK TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ’DE BÜYÜK KAN KAYBI
ZONGULDAK TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ’DE BÜYÜK KAN KAYBI
ZONGULDAK TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ’DE BÜYÜK KAN KAYBI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2010 Cumartesi 12:51:01
Güncelleme :14 Ağustos 2010 Cumartesi 17:21:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?