3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Taşten ailesi yeni evlerine yerleşti

Beycuma beldesine bağlı Hacıali köyünde çamur deryası üzerine yaptıkları derme çatma 20 metrekarelik barakada yaşayan dört kişilik Taşten ailesi, Kızılay Derneği Zonguldak Şubesi tarafından kiralanan bir eve yerleşti.

Taşten ailesinin büyük oğlu Hüseyin de maddi imkansızlık yüzünden ara verdiği okula yeniden kavuşabilecek olmanın sevincini yaşadı.


Hacıali köyünde oturan inşaat işçisi 45 yaşındaki Recep Taşten, 1996 yılında bel fıtığı nedeniyle ameliyat olmuş, 1996 yılında ise hasta haline rağmen ailesine bakmak için çalıştığı inşaattan düşmüştü. Beline platin takılan Recep Taşten, iki yıldır çalışamaz duruma gelmesi nedeniyle çocuklarını fidye paraları ve komşularının yardımıyla okutmaya çalışmıştı. Kaldıkları eski evlerinin yıkılma tehlikesi bulunması nedeniyle RecepTaşten ve 43 yaşındaki Sevil Taşten, çiftin iki çocuğu 15 yaşındaki Hüseyin ile 11 yaşındaki Ramazan, buldukları tahta parçalarından bir baraka yaparak etrafını naylon ve branda ile çevirmişti. Evin küçük oğlu Ramazan, imkansızlıklar içerisinde ilköğretimini tamamlamaya çalışırken, ağabeyi Hüseyin ise 8. sınıfta okuluna ara vermek zorunda kalmıştı. Soğuk ve çamura rağmen 20 metrekarelik barakada yaşayan Taşten ailesine yapılan haberler üzerine olayı öğrenen Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Nihat Aygün ve yönetim kurulu sahip çıktı. Beycuma beldesi Merkez MahallesiCumhuriyet Caddesi'nde beş katlı bir apartmanın ikinci katında aylık 120 TL'ye ev kiralandı. Yöneticiler, daha sonra esnafı dolaşarak kanepe, perde, masa, sandalye, halı, koltuk, giyecek ve gıda malzemesi temin etti. Barakadan getirdikleri sobayı da evlerine kuran Taşten ailesi, aylardır barakada soğuk ve güç şartlarda yaşam mücadelesinin ardından sıcak bir yuvaya kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.


HÜSEYİN'E OKUL MÜJDESİ
Aygün, aileye eşyalarının yerleştirilmesinin ardından maddi imkansızlık yüzünden okuyamayan Hüseyin Taşten'i Zonguldak Valiliği tarafından okutulacağı müjdesini verdi. Kendisi okuyamadığı için kardeşi Ramazan'ın derslerine yardımcı olan Hüseyin Taşten de, mühendis olma hayalini gerçekleştirmek için yeniden okula dönebilmenin sevincini yaşadı. Beycuma Belediye Başkanı Hayati Açıkgöz'ün de tüm okul masraflarını kendisinin karşılayacağı sözünü vermesi üzerine Hüseyin Taşten, "Bize yardımcı olan herkeseteşekkür ediyorum. Barakada üşüyorduk. Şimdi sıcak bir evimiz oldu. Mühendis olmayı çok istiyorum. Babam beni okutamadığı için çok üzülüyordum. Ama şimdi çok sevinçliyim. Okuyup mühendis olacağım" dedi.
Kendisinin doktor olacağını söyleyen 6. sınıf öğrencisi Ramazan Taşten de, kendilerine yardımcı olan herkese teşekkür etti.


Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, 6 aydır barakada yaşayan Taşten ailesinin içler acısı durumunu yerinde gördükten sonra yönetim olarak bu aileye yardım etme kararı aldıklarını söyledi. Aygün, ilk etapta ev sorununu hallettiklerini belirterek "Kızılay Derneği, savaş, deprem, yangın gibi afetlerde değil bu tür yardıma muhtaç ailelerinde her zaman yanındadır. Zonguldak Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'da aileye kömür ve gıda yardımında bulunacak. Ayrıca, ilköğretim okulunubitirdikten sonra okula gidemeyen Hüseyin'i okutacak. Havalar ısınır ısınmaz ailenin köyündeki arsasına 60 metrekare bir ev yapacağız" dedi.


Baraka bir ortamdan kurtulup sıcak bir yuvaya kavuşmanın sevincini yaşayan Recep Taşten ise gözyaşlarını tutamadı.


Barakada böcek, yılan ve farelerin çocuklara zarar vermesinden korktuğunu anlatan Sevil Taşten de "Geceleri üşüyorduk. Kaldığım barakada yılan, fare olurdu. Çocuklarımın ağzına yılan fare girer diye korkuyordum. Artık bu korku kalmadı. Yeni bir eve girdik, çok mutlu oldum" dedi.


Beycuma Belediye Başkanı Hayati Açıkgöz ise Taşten ailesinin elektrik, su, yiyecek ve çocukların okul masraflarını karşılamak için her türlü yardıma hazır olduğunu ifade etti

İha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 18:31:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?