3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Tatbikat gerçeğini aratmadı

Zonguldak'ta, gerçeğini aratmayan bir kaza tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatı, gazetecilerin yanı sıra bazı polis ve sağlık görevlileri de gerçek kaza zannetti.


Zonguldak'ta, saat 10.10 sıralarında polis telsizinden, kent merkezindeki Camlı Köşk önünde trafik kazası meydana geldiği ve iki kişinin araç içerisinde sıkıştığı anonsu yapıldı. Anons üzerine sağlık ekipleri, sivil savunma ekipleri ve polisler olay yerine sevk edildi. Küçük patlayıcı kullanılarak çarpma sesi efektinin de verildiği tatbikatta, araca dökülen kırmızı boyalarla kan süsü verildi. Kaza yerinin yakınlarında Trafik Haftası etkinliklerini takip eden gazeteciler, duydukları kaza sesi üzerine olay yerine akın etti. Tatbikattan haberi olmayan bazı polis memurları da kazayı gerçek zannetti. Emniyet şeridi çeken bir polis memuru, amirlerini kaza yerinde görmesi üzerine heyecanlandı. Şeridi birbirine dolayan polis memuru, diğer memurların ve müdürünün de yardımıyla şeridi çekebildi. Çevreden geçen vatandaşlar ve öğrenciler de kaza hakkında bilgi almaya çalıştı.Yaralıya müdahale eden bir sağlık görevlisi de, gerçek zannettiği kazazedeye ismini ve neresinde ağrı olduğunu sordu. Bazı vatandaşlarda, araç
içerisindeki bira şişelerini göstererek, "Alkol almış, alkolden kaza yapmışlar" diye yorumda bulundu.


Zonguldak Sivil Savunma Müdürlüğü Arama Kurtarma ekipleri tarafından aracın tavanı gövdesinden kesilerek sıkışan yaralılar kurtarıldı. Yaklaşık 20 dakika süren kurtarma çalışmalarında ilginç görüntüler de oluştu. Ekipten bir kişi patlama riski olan aracın içerisine girerken biri de aracın kesilen parçalarından tuttu. İçinde yaralılara rağmen aracı sallayan görevlilerin yoğun mücadelesi sonucu 20 dakika içerisinde yaralılar araçtan çıkarılarak ambulansa götürüldü. Arama kurtarma ekipleri, kendi araçlarının çevresinde de güvenlik tedbirleri aldı.
Yaralıların kurtarılmasının ardından yapılan kortejle olayın tatbikat olduğu anlaşıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 13:06:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?