3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Tatil Köyüne Mini Arboretum

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesine bağlı Bakacakkadı beldesinde bulunan 100. Yıl Atatürk Tatil Köyü'nde ilginç ağaç ve bitki türlerinin bulunduğu Mini Arboretum açıldı.


100. Yıl Atatürk Tatil Köyü'nde Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından oluşturulan Mini Arboretum'da, 125 türe ait 2 bin 400'ü aşkın ağaç ve bitki çeşidi bulunuyor. 25 dönümlük arazi üzerine kurulan Arboretum'un açılış törenine Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen'in yanı sıra, Zonguldak İl Alay Komutanı Albay Hakan Temel Aksel, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Orman Bölge Müdürü Akif Yılmaz, Bartın Orman Fakültesi Peyzaj Kürsüsü Prof. Dr. Sümer Gülez, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, Bartın, Karabük, Ulus ve Devrek Orman işletme müdürleri, ilçe ve belde belediye başkanları ile daire amirleri katıldı. Zonguldak Orman Bölge Müdürü Akif Yılmaz, “Büyük uğraşlar sonucunda 25 dönümlük alanda, arboretumu oluşturduk. Çok farklı cins ve türdeki ağaçların yanı sıra, ilginç şekillerdeki kurumuş ağaç türleri, kayalar da bulunuyor. Ayrıca doğal hayatın dokusunu bozmayacak şekilde oluşturduğumuz, kuş yuvaları, su tekneleri oluşturduk. Birde seyirlik havuz yaptık. Tüm bunları doğal dokuyu mümkün olduğu kadar bozmadan yapmaya çalıştık” dedi.


Bartın Orman Fakültesi öğrencilerine ders verilebilmesi için arboretumu tesis edildiğini ifade eden Vali Yavuz Erkmen ise, tesisin vatandaşlarında ilgisini çekecek seviyede güzel olduğunu ifade etti. Tesisin korunması için tüm vatandaşlara sahip çıkarılmasını isteyen Erkmen, bahçenin düzenlemesine katkı verenlere teşekkür belgesi verdi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 20:22:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?