3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Tatilde simit satıyor

Okulların yarı yıl tatiline girmesiyle birlikte yaşıtlarının oyun oynadığı 12 yaşındaki Nebiye Gül Doğar, okul harçlığını çıkarabilmek için simit satıyor.


Zonguldak'ta ilköğretim öğrencisi Nebiye Gül Doğar, annesi Mürvet Doğar ile beraber birinci sınıftan bu yana simit satıyor. İki kardeş olan Nebiye Gül Doğar annesiyle beraber kendisinin simit satarak hem eve katkı sağladığını hem de okul harçlığını çıkarmaya çalıştığını belirtti. Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan (TTK) emekli olan babası Hasan Doğar'ın geçen yıl kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiğini anlatan Nebiye, babasından kalan emekli maaşının aile geçimine yeterli gelmediği için seyyar simit satıcılığı yaptıklarını anlattı. Doğar, simit sepetinin başında müşteri beklerken can sıkıntısı ve para kazanmak için diğer arkadaşları gibi oyun oynayamamasından dolayı oyuna olan özlemini kızma birader oynayarak yendiğini de belirtti. Nebiye, okulda başarılı olduğunu, yarı yıl tatiline takdir alarak girdiğini de söyledi. Nebiye Doğar, annesinin kendisine karne hediyesi olarak monopoly oyunu aldığını da dile getirdi.


Annesi ile dönüşümlü olarak simit sattıklarını ifade eden Nebiye Doğar, dört yıldır simit sattığını belirterek şöyle konuştu: "Babamın emekli maaşı var ama yetmiyor. Ablam ve ben okuyorum. Babam öldükten sonra annem simit satmaya devam etti. Bende tatillerde anneme yardım ederek dönüşümlü olarak simit satıyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 16:32:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?