3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

TBBM Bisiklet Turu sona erdi

Dünyada ve Türkiye'de hızla artan çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen TBMM Başkanlık Kupası Bisiklet Turu, Zonguldak Valiliği önünde tamamlandı. Büyükler, gençler ve yıldızlar kategorilerinde 15 takımdan 84 sporcunun mücadele ettiği bisiklet turunda birincilere ödüllerini TBMM Başkanı Köksal Toptan verdi.

Valilik önünde yapılan ödül törenine TBMM Başkanı Köksal Toptan eşi Saime Toptan, Zonguldak Valisi Erdal Ata, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Fazlı Erdoğan, Polat Türkmen, CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramazan Denizer, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar ve vatandaşlar katıldı.

TBMM Başkanı Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan, bir süre Zonguldak Valisi Erdal
Ata'nın makamında dinlendikten sonra tören alanına indi. Küresel bir tehdit halini almış olan çevresel sorunlarla, trafik sorunuyla başa çıkabilmenin önemli araçlarından bir tanesinin bisiklet sporu olduğunu belirten Toptan, bu sporun geniş halk tabanlarına yayılması ve gençlere sevdirilmesi gerektiğini kaydetti.

Yerel yönetimlerin üzerine düşen görevlerin başında öncelikle bu spor dallarının alt yapısını gerçekleştirmek olduğunu ifade eden Toptan, "TBMM, bütün spor dallarında yasal düzenlemeler veya diğer teşvik edici ve özendirici önlemlerle gençliğimizin kendi istek ve kabiliyetleri alanlarında sporla meşgul olması, sporla uğraşması için elinden gelen her şeyi yapmaktadır. Bisiklet spor dalları içerisinde en çok üzerinde durulması gereken bir spor dalıdır. Küresel bir tehdit halini almış olan çevresel sorunlarla, trafik sorunuyla başa çıkabilmenin önemli araçlarından bir tanesi bisiklet sporunun geniş halk tabanlarına yayılması ve gençlere sevdirilmesidir. Arazi şartları zor olan kent merkezlerinde bu sporun gelişmesi çok kolay olmasa bile olabilen şartlardan en üst düzeyde yararlanmak, bilmek, becermek gerekmektir. Bunun için yerel yönetimlerimize önemli görevler düşmektedir. Yerel yönetimlerimizin üzerine düşen görevlerin başında öncelikle bu spor dallarının alt yapısını gerçekleştirmektir. Önümüzdeki yıllarda bu tur bir-iki yıl milli özelliğini koruyarak devam edecek ama umuyorum ki, daha sonraki yıllarda uluslar arası bir boyut kazanacaktır" dedi.

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, bisikletin aynı zamanda yerel yönetimleri yakından ilgilendiren, ulaşımda ucuzluğu getiren bir spor olduğunu söyledi.

Duyar, "Spora yapılan her türlü yatırımı ve sporcuya verilen her türlü desteği aynı zamanda barışa, sevgiye, dostluğa ve kardeşliğe yapılan bir yatırım yapılmış olarak değerlendiriyoruz. Bisiklet aynı zamanda yerel yönetimleri yakından ilgilendiren, ulaşımda ucuzluğu getiren bir spordur. Temiz bir kantin, yaşanılabilir bir kentin oluşması için mutlaka bisiklet sporuna olan desteği yerel yönetimler olarak artırmak zorundayız" dedi.

Konuşmaların ardından ödül törenine katıldı. TBMM Başkanı Köksal Toptan, Büyük Erkeklerde birinci olan Bünyamin Özdemir, ikinci olan Muhammet Eyüp Karagöbe, üçüncü olan Serhat Sert'e madalyalarını taktı. Ödüllerin verilmesinin ardından STBMM Başkanı Toptan ve eşi Saime Toptan, Kozlu Yağlı Güreşleri ve Dağköy Yayla Şenliklerine katılmak üzere tören yerinden ayrıldı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2008 Pazar 23:26:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
semih bostancı IP: 88.228.184.xxx Tarih : 14.08.2008 12:01:24

bencede genclere sevdırılmelı bende bu sporla ugrasıyorum en kısa zamanlarda zong.da yarışların olmasını istiyorum