3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

TBMM Başkanı, kardeşini ziyaret etti

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Bartın'da yaptığı açılışların ardından Zonguldak'a gelerek hastanede yatan kardeşini ziyaret etti. ÖSS'ye giren gençlere de başarılar dileyen Toptan, yüksek öğrenimin önemli bir şey olduğunu ama her şey olmadığını söyledi.


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, Bartın'da katıldığı açılışların ardından eşi Saime Toptan ile birlikte Zonguldak'a gelerek şeker hastalığı nedeniyle Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde yatan kardeşi Adnan Toptan'ı ziyaret etti. Toptan, esprili bir şekilde "Kardeşimin şekerini düşürelim diye onu ziyaret ettik" dedi.


1.5 milyon gencin sınava girdiğini hatırlatan Toptan, sınav sonucu ne olursa olsun anne ve babalarının üzülmemeleri gerektiğini belirtti. TBMM Başkanı Toptan, yaptığı açıklamada, "Kardeşimde şeker var. Arkadaşlar onunla ilgileniyor. Kardeşimin şekerini düşürelim diye onu ziyaret ettik. Herkesin babalar gününü kutluyorum. Baba adaylarının çabuk baba olmalarını diliyorum. Bugün aynı zamanda 1.5 milyonu aşkın gencimiz zor bir sınava giriyor. Sonuç itibariyle 1 milyon 600 bin gencimiz sınava girecek, belli sayıda 200-250 bin gencimiz bir yerlere yerleşecek. Bu demektir ki 1.5 milyona yakın gencimiz umutlarını geleceğe, gelecek yıllara saklayacaklar. Yüksek öğrenim önemli bir şeydir bizim sistemimizde ve dünyalı eğitim sisteminde ama her şey değildir" dedi.


Lise mezunu olup mutlu olmanın mümkün olduğunu anlatan Toptan, şöyle konuştu: "Yahut bu sene lise mezunu kalıp gelecek sene şans denemek mümkündür. O nedenle sınav sonuçları ne olursa olsun gençlerimizin, annelerinin ve babalarının kesinlikle üzülmemeleri lazım gelir. Başarı sadece yüksek öğrenimde değildir. Bütün gençlerimizi sevgi ile kucaklıyorum. Onları yetiştiren öğretmenlerine de teşekkür ediyorum"  dedi.


Toptan ve eşi Saime Toptan, makam araçlarına binerek hastaneden ayrıldılar.

.
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2008 Pazar 14:08:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?