3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

TBMM Başkanı Toptan Zonguldak'ta

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, Zonguldak Belediyesi tarafından yapılan viyadüklü yol açılışı için Zonguldak'a geldi.


Zonguldak Belediyesi tarafından eski müftülük yokuşunda yapılan viyadüklü yol açılışı için tören düzenlendi. Törene TBMM Başkanı Köksal Toptan, Zonguldak Valisi Erdal Ata, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Alay Komutanı Hakan Temel Aksel, Kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütlerinin başkan ve müdürleri katıldı. Törende Belediye Başkanı Secaattin Gonca konuşma yaparak 4 yılda yapılan hizmetleri değerlendirdi. Viyadüklü yol hakkında bilgi veren Gonca,
"Zonguldak'ta 2. alternatif yolu ortaya çıkardık. Kendi öz kaynaklarımızdan 1 trilyonluk yatırımla viyadüklü yolu yaptık. Yapılan bu yol ile sürücüler eski yola göre 300 metre daha az yol kat edecek. Yapılan bu yol bir değişimdir. Çalışmalarımız değişimlerin bir göstergesidir" diye konuştu.


Gonca'nın konuşmanın ardından Zonguldak Valisi Erdal Ata da bir konuşma yaparak, belediyelerin içerisinde bulunduğu zorluklarla hizmet etmeye çalıştığını kaydetti. Zonguldak'ın coğrafi yapısının belediyenin hizmetlerindeki maliyetlerini daha artırdığını söyleyen Ata, viyadüklü yola harcanan 1 trilyonla otoyol yapılması durumunda 1 kilometre yol yapılabileceğini ancak bölgenin coğrafi yapısı nedeniyle 300 metre yol yapılabildiği örneğini verdi.


Yerel yönetimlere ayrılan kaynakların yeterli olmadığı için belediyelerin borçlandığını bunun sonucunda belediyelerin halka hizmet götüremediğini söyleyen TBMM Başkanı Toptan ise, "Yerel yönetimleri sarmaldan çıkarabilmek için belediyelerin borçlarını hafifletilmesi ile ilgili yeni düzenlemeler yapılmış. En son 6 ay önce belediyelere yüzde 30 civarında gelir artırımı yapılmış. Belediye başkanları ve meclisleri dürüst çalışarak öncelikleri iyi tespit ederek şeffaflığı ve tasarrufu ön plana çıkararak az imkanla çok hizmetler çıkarmak konusunda övünülebilmek konusunda başarılı hizmetler çıkarmıştır.

Zonguldak Belediyesi'nin kaynak bularak bu yolu nereden yaptığını merak ediyorum. Gayretlerimizle belediyenin emekli işçilerinin kıdem tazminatlarını ödemek için yasa çıkarmamıza rağmen belediyelerin ve Zonguldak Belediyesi'nin eli kolu bağlanmıştır. Belediyelerin çoğu arsa üretmek ürettikleri arsalara konut yapmak suretiyle kaynak üretir. Biz Zonguldak'ta Toplu Konut İdaresi (TOKİ) yapmak için yer arıyoruz. Zar zor bulduğumuz yerlere yol yapıyoruz. Zonguldak'ta bütün hastaneleri, 8-10 okulu bir araya getirerek eğitim ve sağlık kompleksi kurmak için yer arıyoruz. Kurumlar şu labaratuvuar binasını nasıl tarihi eser olarak değerlendirdi, doğrusu merak ediyorum. Umarım bu yanlışlıktan dönülür ve 60 dönümlük bu alanın bir bölümü Zonguldaklara hizmet edecek şekilde inşaat alanı, kalan alanın ise yeşil alan olarak sosyal ihtiyaçların karşılanması için kullanılacaktır.

Zonguldak'ta 100 bin olan nüfusun çok rahat nefes alabileceği büyük yatırım ve çalışmaları düşünmek zorundayız. İstanbul ve Ankara arasındaki yol çalışmaları tüm hızıyla devam edecektir. Artık modern şehircilikte ulaşım trafik çok önemli unsur haline gelmiştir. Burada başarılı olan belediyeler halkın desteğini alarak çalışmalarını sürdürürken, trafik ve ulaşım terörü haline gelen trafikte ise halk tam tersine belediyeden şikayetçi olur" diye konuştu.


Konuşmaların ardından Toptan ve beraberindekiler, viyadüklü yolun açılış kurdelesini kesti. Kurdele kesiminin ardından Toptan, yapımı gerçekleşen otel ve temelini attığı öğretmen evi inşaatını gezerek incelemelerde bulundu.

İha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 19:48:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?