3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

TBMM Başkanı Zonguldak'ta

TBMM Başkanı Köksal Toptan, yöneticilerin sivil toplum örgütlerinin eleştirilerini dikkate alması halinde başarılı olacağını belirterek, "Bize dönük söylenenler hoşumuza gitse de gitmese de söyleyenin iyi niyetinden şüphe etmememiz lazım" dedi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Beycuma-Karaman ve Çevre Köylerini Kalkındırma Derneği'nin 3. Olağan Genel Kurulu'na katılmak üzere Zonguldak'a geldi. Kilise Restoran'da yapılan kongreye, Toptan'ın yanı sıra CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Valisi Erdal Ata, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar, kurum ve kuruluş başkanları, ilçe ve belde belediye başkanları ile davetliler katıldı.

Kongrede bir konuşma yapan Toptan, sivil toplum örgütlerinin çağa damgasını vuran, çağın demokrasilerini katılımcı kılan en önemli gelişme olduğunu belirterek, ülkeyi yönetenlerin yükselen sivil toplum sesine kulak vermek zorunda olduğunu dile getirdi. Toptan, şunları söyledi:

"Sivil toplum örgütleri çağa damgasını vuran ve çağımız demokrasilerini katılımcı kılan en önemli gelişmedir. Ülkeyi yönetenler de yükselen bu sivil toplum örgütlerinin sesine kulak vermek zorunda kalmaktadırlar. İşte bu boyut çağımız demokrasilerini katılımcı hale getirmiştir. Her gün hoşumuza giden veya gitmeyen, kızdığımız, sevindiğimiz eleştirel yaklaşımlarla hep karşı karşıya kalırız. Bize dönük söylenenler hoşumuza gitse de gitmese de söyleyenin iyi niyetinden şüphe etmeyeceğimize göre, etmememiz lazım geldiğine göre oralardan alacağımızı almalı ve kendi yapacağımız işler konusunda o fikirlerden yararlanmasını bilmeliyiz. Hangi kademede olursa olsun yöneticiler bu eleştirilere kulak verir, bu eleştiriler doğrultusunda kendi politikalarını, kendi davranışlarını tayin ve tespit ederse o yönetici başarılır da olur, toplumdan da destek görür. Birlik beraberlik ruhunu hiç bozmayalım. Birlik beraberlik ruhunu bu günde yaşatıp ayakta tutalım. Bunları yaptıktan sonra bizim Türkiye olarak, Türk milleti
olarak aşamayacağımız hiçbir sorun yoktur."

CHP Zonguldak Milletvekili Köktürk ise, Zonguldak'ta ve Türkiye genelinde intihar vakalarına rastlandığını belirterek, herkese ciddi sorumluluklar düştüğünü söyledi. Köktürk, "Özellikle ekonomik sıkıntılardan ötürü ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak'ta da intihar vakalarına rastlıyoruz. Bugün buraya gelirken Karabük'te özelleştirme mağduru olan bir arkadaşımızın kız çocuğu yaşamını yitirmiş. Bunları tabii ki burada farklı anlamlarda söylemiyorum. Hepimize çok ciddi sorumluluklar düşüyor. Bizler bunun farkındayız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Beycuma-Karaman Çevre Köylerini Kalkındırma Derneği Başkanı Hasan Yaman tarafından Toptan'a plaket verildi. Plaket töreninin ardından Toptan kongreden ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 18:51:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?