3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

TC Kimlik no numarası uyarısı

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı tarafından T.C kimlik numarası uyarısı yapıldı.
Yüksek Seçim Kurulu tarafından T.C kimlik numarası olmayanların oy kullanamayacağını açıklamasının ardından AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Sekreteri Av. Adem Öztürk yazılı açıklama yaparak T.C kimlik numarası olmayan vatandaşları uyardı.

Öztürk, “Yüksek Seçim Kurulu'nun 08.01.2009 tarih ve 11 sayılı kararı ile 'Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan, nüfus cüzdanı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, sürücü belgesi gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini başkana verir ve seçmen sıra numarasını söyler. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamaz', 'Yukarıdaki belgelerden Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşımayanlara itibar edilmez' Hükmünden de anlaşılacağı üzere T.C. kimlik numarası bulunmayan kimlik belgeleri ile müracaat eden seçmenlerimiz oy kullanamayacaktır.

Kimlik belgelerinde T.C. kimlik numarası yer almayan vatandaşlarımızın mağdur olmaması ve zor durumda kalmaması için en kısa sürede ilgili nüfus müdürlüklerine müracaat ederek yeni kimlik belgelerini edinmeleri hususu halkımıza saygı ile duyurulur” dedi

İha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 13:06:40
Güncelleme :17 Mart 2009 Salı 13:10:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?