3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

TEÇ-SEN Genel Başkanı Zonguldak’ta

TEÇ-SEN Genel Başkanı Ümit Demirel Zonguldak’a ziyarette bulundu.

TEÇ-SEN (Türk Eğitim Çalışanları Sendikası) Genel Başkanı Ümit Demirel, programları neticesinde Zonguldak’a ziyarette bulundu.

Demirel’e, Zonguldak yönetimi ve üyeleri tarafından Emirgan Otel’de iftar yemeği verildi. İftar yemeği öncesi Demirel, şu şekilde konuştu: “Türkiye’de yaptığımız çalışmalar neticesinde Milli Eğitim Bakanlığından 85 bin öğretmen harici kadro görev yapmasına karşılık ihtiyaç sayısı 95 bindir. Türkiye’de kurumlar arasında ücret bakımından en düşük ücret alan kurum Milli Eğitim Bakanlığı’nda öğretmen harici kadrolarında çalışanlardır. Buna karşılık kurumlar arasında en fazla iş yükü ve kurum arası yer değiştirme isteği yine Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarıdır

. Zonguldak iline gelmemizin sebebi Zonguldak’taki eğitim çalışanlarının uyanışlarına öncülük etmek üvey evlat olmadıklarını kirada durmak yerine kendi evleri olan TEÇ-SEN çatısı altında toplanmaya davet etmek olup, var oluş mücadelesini isyan ve itibar bayrağı altında dalgalanmasını sağlamaktır. Son olarak eğitim çalışanlarının özlük ve mali haklarının düzenlenmesi ile birlikte eğitim kalitesinin çok daha üst seviyelere çıkacağına inanan Türkiye’nin ilk ve tek memur hizmetli sendikası olarak, Zonguldak eğitim çalışanlarını başlatmış olduğumuz var oluş mücadelesine katılmalarını ve kendi sendikalarına destek vermesini bekliyoruz.”

TEÇ-SEN Zonguldak İl Başkanı Muhammet Özdemir, Zonguldak’ta 120 üyeye ulaştıklarını belirterek, “Bir süre önce Zonguldak’ta teşkilatlanmaya başladık. 1 sene içerisinde 120 üyeye ulaştık. Temsilcilik olarak amacımız genel başkanımızın belirttiği ve tüm Türkiye’deki eğitim çalışanlarının ortak sorunlarını Zonguldak’ta çözüm yolları bulmaktır. 396 okulumuzda 600 kadro olmasına rağmen 200 hizmetli görev yapmaktadır. Zonguldak ili genelinde okul ve kurumlarımızın korunmasını sağlayan bekçi kadrolarında çalışan personel sayısını sadece 2 olması komik bir rakam olmakla birlikte okul güvenlikleri kendi haline bırakılarak acınacak haldedir. Çok daha ilginç bir konu ise okullarımızda, öğrencilerimizin can güvenliğini sağlayacak koruma ve güvenlik kadrosunda çalışan hiçbir personel olmaması öğrencilerimizin can güvenliğine gösterdiğimiz hassasiyetin net göstergesidir. Sadece öğretmen alımlarıyla eğitim öğretimin sürdürülemeyeceği, bakanlık nezrinde anlaşılmalıdır. Bu konuya gerekli olan hassasiyet ivedilikle gösterilerek sorunlar daha vahim sonuçlar doğurmadan çözülmelidir” dedi.

Konuşmaların ardından, TEÇ-SEN Zonguldak İl Başkanı Muhammet Özdemir, TEÇ-Sen Genel Başkanı Ümit Demirel’e, madenci feneri hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 16:44:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?