3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Tecavüz girişimine 1 yıl 5 ay hapis

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan 40 yaşındaki S.Ş., evinde misafir ettiği arkadaşının sevgilisine tecavüz girişiminde bulunduğu iddiasıyla yargılandı. S.Ş., davada 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasıyla cezalandırıldı.

Cezası ertelenerek serbest bırakılan S.Ş., beş yıl içinde suç işlediği takdirde cezaevine gönderilecek.
Tecavüz girişimi yaklaşık bir yıl önce S.Ş.'nin Ereğli'deki evinde meydana geldi. Dolmuş muavinliği yapan ve evli olan S.Ş., arkadaşı E.Ç. ile 33 yaşındaki sevgilisi A.T.'yi evinde misafir etti. iddiaya göre, alkolün etkisiyle eşinin evde bulunmadığı, arkadaşı E.Ç.'nin de dışarıya çıkmasını fırsat bilen S.Ş., arkadaşının sevgilisi A.T.'nin odasına girdi. S.Ş., "Evimde arkadaşımla birlikte oluyorsun, benimle de ol" diyerek yatakta yatan 33 yaşındaki A.T.'ye saldırdı. S.Ş.'nin tecavüz girişiminden kendiçabasıyla kurtulan A.T., jandarmaya giderek şikayette bulundu. Gözaltına alınan S.Ş., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


Zonguldak Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Cinsel saldırıya teşebbüs eylemi" suçundan yargılanan S.Ş., karar duruşmasında avukatı Ali Osman Ayaroğlu ile hazır bulundu. Avukat Osman Ayaroğlu, A.T.'nin kendi rızasıyla müvekkilinin evine geldiğini ve eylemin teşebbüs şeklinde kaldığını, olaydan pişmanlık duyan müvekkilinin bu durumunun göz önünde bulundurulmasını talep etti. A.T. ise duruşmaya katılmadı.
SERBEST BIRAKILDI
Mahkeme heyeti, sanığın sabıkasız olması ve olaydan pişmanlık duymasını göz önünde bulundurarak 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası verdi. Cezası ertelenen S.Ş., beş yıl içinde suç işlediği takdirde cezaevine konulacak.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 19:38:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?