3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Tek göz odada yaşam savaşı

Zonguldak'ta tek odalı derme çatma binada yaşam savaşı veren 5 kişilik Köroğlu ailesi, oturulamaz raporu verilen evlerinin yeniden yapılması için yardım bekliyor.


Zonguldak'ta yevmiyeci olarak orman işleri ile uğraşan baba Abdullah Köroğlu (39), eşi ve 3 çocuğu oturulamaz raporu verilen derme-çatma bir binada oturuyor.

Binanın yapılması için ilgili kurumlara müracaat etmesine rağmen yardım alamayan Köroğlu ailesinin son umudu hayırsever insanlar. Çocuklarının okuması için gece gündüz çalışmasına rağmen imkansızlıklar nedeniyle çocuklarının soğuktan zor günler geçirdiği belirten baba Abdullah Köroğlu, "Yılardır ev yapabilmek için uğraştım. Fakat 3 çocuğum var onların diğer çocuklardan farkının olmasını istemiyorum. Onların isteklerini elimden geldiğinde yapmaya çalışıyorum fakat olmuyor. Çocuklarım okumak istiyor. Onları okutmak istiyorum. Gerekli yerlere müracaat ettim. Yeni ev yapabilmem için malzeme yazıldı fakat alamadım. Çocuklarımın soğuktan ölmesini istemiyorum. Herkese yalvarıyorum bize yardımcı olun" dedi.


Soğukta çocuklarının çamaşırlarını yıkamaya çalışan anne Aynur Köroğlu, "Derme çatma evimiz var. Çocuklarım soğuktan bazen uyuyamıyor. Evin yarısına kadar su doluyor. Su içinde kalıyoruz. Soğukta dışarıda çamaşır, bulaşık yıkamaya çalışıyorum. Allah rızası için bize yardımcı olun" diye konuştu.


Kardeşlerinin soğuktan hasta olmasını istemeyen küçük Elif (8), "Okumak istiyorum. Okuyup mühendis olup fakirlerin evini yapmak istiyorum. Soğukta kardeşlerim çok üşüyor. Okula giderken herkes dışarı çıkıyor. Benim ayakkabılarım su aldığı için ben onlar kadar dışarıda duramıyorum. Ayaklarım ıslanıyor. Annemde evde çok üşüyor. Ben büyük amcalardan yardım bekliyorum" şeklinde konuştu.
Köroğlu ailesi, tek gözlü evlerine ışık tutacak ve ısıtacak gönlü zenginlerin yardımlarını bekliyor.

İha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 14:13:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?