7
Mayıs
2024
Salı
ZONGULDAK

Tekel işçilerine destek yağıyor

TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK EYLEMİ

Zonguldak’ta bazı sendika temsilcileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri eylem yaparak TEKEL işçilerine destek verdi.

Zonguldak’ta Madenci Anıtı’nda bir araya gelen sendika temsilcileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri, meşaleli eylem yaptı. TEKEL işçilerini yalnız bırakmayacaklarını ifade eden eylemciler adına DİSK’e bağlı Genel İş Zonguldak Şube Başkanı Enis Dizdaroğlu, basın açıklaması yaptı. Balıkesir’deki göçükte hayatını kaybeden madencilere rahmet dileyen Dizdaroğlu, 73. günde TEKEL işçilere destek verdiklerini göstermek amacıyla eylemde bulunduklarını söyledi.

Hükümeti uyarmak için alanlarda olduklarını yineleyen Enis Dizdaroğlu, şöyle dedi:

“TEKEL işçilerinin sadece kendileri için değil, tüm emekçiler için, ülkesini ve milletini seven herkes için mücadele ettiğini ve hepimizin mücadelesinin sembolü olduklarını bildiğimiz için buradayız. Tarih boyunca her zaman haklı ve meşru olanlar kazanmış, kendilerini güçlü görüp her şeyi yapabileceğini sananlar kaybetmiştir. Bugün TEKEL işçilerinin haklarını gasp etmek ve onları yoksulluğa, açlığa mahkum etmek isteyen hükümetin asıl hedefinin kamuda çalışan tüm işçiler ve memurlar olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Kamu dışında hatta eğitim, sağlık gibi kamu kuruluşlarında bile taşeron uygulamasını yaygınlaştıran bu hükümet, şimdi bizlerin elinden kazanılmış hakları alabilmenin planlamasını yapıyor. 73 gündür direnen TEKEL işçisi arkadaşlarımız için Türkiye’nin dört bir yanında meşaleler yakılıyor. Türkiye’yi karanlığa boğmaya çalışanlara inat gecenin karanlığını aydınlatıyoruz. Biz her zaman onların halkı mücadelesine destek olmaya devam edeceğiz. Biz ekonomik krizin faturasını TEKEL işçilerine ve emekçilere ödetmek isteyenlere izin vermeyeceğiz. Biz Türk-İş, DİSK, Kamu-Sen ve KESK’in aldığı kararlara uyacak ve TEKEL işçilerini yalnız bırakmayacağız.”

Basın açıklamasının ardından yürüyüşe geçen eylemciler, hükümet aleyhine sloganlar attı. Valilik binası merdivenlerine gelen eylemciler, burada polis engeliyle karşılaştı. Zonguldak Valisi Erdal Ata’nın kesin talimatı olduğu söylenerek eylemcilerin Valilik binası önüne geçemeyeceği söylendi. Merdivenlerde bir süre bekleyen eylemciler, olaysız şekilde dağıldı. Katılımcıların 27 Şubat 2010 günü de Madenci Anıtı önünde iki saatlik oturma eylemi yapacağı öğrenildi.

TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK EYLEMİ
TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2010 Perşembe 19:11:01
Güncelleme :26 Şubat 2010 Cuma 13:16:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?