3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Tekstil fabrikaları açılacak

 Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi’ne bazı büyük tekstil firmalarının geleceği belirtildi. Tekstil fabrikaları için köylerdeki yetişmiş insan gücü ile ilgili envanter hazırlanıyor.


Zonguldak’ın Çaycuma ilçesi Kaymakamı İsmail Kaygısız, kaymakamlık toplantı salonunda köy ve mahalle muhtarları ile toplantı yaptı. Kaymakam Kaygısız, toplantıda, bazı tekstil fabrikalarının bölgeye gelmek istediklerini ve yetişmiş insan gücü ile ilgili envanter bilgisi istediklerini söyledi. Muhtarlardan köylerdeki, yetişmiş insan gücü ile tekstil fabrikasında çalışabilecek kişilerin sayısının tespit edilmesini isteyen Kaymakam Kaygısız, “Son dönemlerde Kdz. Ereğli ilçesi için bir tekstil fabrikası müracaat etmişti. İlçemizdeki Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet göstermek isteyen birkaç tekstil fabrikası var. Yalnız fabrika sahipleri ve yöneticilerinin, yeterli sayıda yetişmiş eleman bulamama gibi çekinceleri oluyor. Bizde bunun için bu fabrikalarda çalışabilecek yetişmiş insanları tespit etmeliyiz. Yetişmiş insan gücü ile ilgili envanteri hazırlayabilirsek, en kısa sürede tekstil fabrikaları kurulacak” dedi.


Kaymakam Kaygısız, fabrikaların açılması ile özellikle çevre köylerde önemli derecede iş istihdamı sağlanacağını ifade etti

iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 12:35:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?