3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Telefonundan PKK mesajları çıktı

Zonguldak'ta bir vatandaşın satın aldığı cep telefonunda terör örgütü PKK'ya ait olduğu tahmin edilen mesajlar bulundu. Şahsın cep telefonunu ve mesajları emniyete bildirmesi üzerine polis alarma geçti.

Edinilen bilgiye göre, Zonguldak'ta G.G. isimli bir vatandaş iş yerinin yan tarafında bulunan seyyar cep telefonu satıcısından telefon satın aldı. G.G., sim kartını takıp telefonu incelediğinde PKK terör örgütüne ait olduğu tahmin edilen mesajlar olduğunu fark etti. Telefonun hafızasına kayıtlı toplam 121 mesaj bulunduğunu gören G.G., "İş yerimin yanında bulunan telefoncuya gittim ve bir telefon satın aldım. Telefona sim kartını taktıktan sonra telefonu merak ettim ve inceledim. Telefonda bize ait olmayan mesajların olduğunu gördük. Bütün mesajları kontrol ettik. Mesajları incelerken PKK terör örgütü ile alakalı bazı sözler gördük. Ayrıca Kürtçe mesajlar vardı. Hemen yetkililere bilgi verdik. Mesajları ve cep telefonunu inceleyen polis olayla ilgili çalışma başlattı" dedi.

Kürtçe mesajları tercüme ettiren polis, telefonun alındığı iş yerinde de inceleme yaptı. Telefoncuya telefonu satan kişinin Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı A.G. isminde şahıs olduğu tespit edildi.

Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, A.G.'yi arıyor.

iha
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 15:05:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?