3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

TEMA'dan ışık söndürme eylemi

TEMA Zonguldak Temsilcisi Berran Aydan, enerji tasarrufu için 10 dakika boyunca Türkiye genelinde ışık söndürme eylemi gerçekleştirileceğini söyledi.

TEMA 15. yıl etkinlikleri kapsamında Türkiye’ye gelecek olan yazar Lester R. Brown’un kamuoyunun dikkatini enerji tasarrufuna çekebilmek amacıyla etkinlik düzenleneceğini kaydeden TEMA Zonguldak Temsilcisi Berran Aydan, enerji tasarrufu için 10 dakikalık ışık söndürme eylemi yapılacağını söyledi.

Saat 09.00’da gerçekleştirilen eyleme Zonguldaklıların destek vermesini isteyen Aydan, “TEMA 15. yıl etkinlikleri çerçevesinde çevre konusunda dünyanın kanaat önderi sayılan, dünyanın durumu kitap serisinin yazarı Lester R.Brown, TEMA Vakfı’nın davetlisi olarak 18-21 Haziran 2008 tarihleri arasında Türkiye’de bulunmaktadır.

Lester R.Brown’ın Türkiye’ye gelişinde kamuoyunun dikkatini enerji tasarrufuna çekebilmek amacı ile “Enerji Tasarrufuna Çağrı” başlıklı ulusal düzeyde bir etkinlik planlanmıştır. Doğal kaynaklarımızı korumak için enerji tasarrufuna gitmek zorundayız. Kamuoyunun dikkatini enerji tasarrufuna çekebilmek için tüm Türkiye’de TEMA tarafından “Işık Söndürme” eylemi yapılacaktır. Kentlerde o kentin simgesi olan bina veya anıtlar, 10 dakika süre ile ışıklarını kapatacaklardır.

İstanbul’da Miniatürk’te 10 dakikalık ışık söndürme eylemine Lester R.Brown, Enerji Bakanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı katılacaktır. Zonguldak’ta ve sesimizin ulaştığı her yerde, özellikle evlerde bu gece herkesin kampanyamıza destek vermek için saat dokuzda 10 dakika süre ile ışıklarını söndürmeye davet ediyoruz. Tabii ki bu sembolik bir davranış olacak. Bundan sonrası için de enerji kullanırken israf etmemeye özen göstermeli, gereksinimimiz kadar kullanmalı ve enerji tasarruflu ampulleri tercih etmeliyiz” dedi

.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 18:16:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?